Make-up

Jedna barva sluší všem. Trendy make-up v broskvových tónech umí víc než jen rozzářit

Nestává se často, že je v kurzu trend, který sluší úplně všem. Výborná zpráva: právě teď tu jeden takový máme, takže toho využijte a noste barvu, která ovládla přehlídková mola, červený koberec i sociální sítě. 
Foto: Getty images
Osud barvy roku, kterou pravidelně vyhlašuje newyorský Pantone Color Institute, bývá většinou podobný. Rozruch kolem daného odstínu probíhá v řádu týdnů, maximálně měsíců, a potom opadne. Letos se však děje něco, co jsme tu dlouho neviděli. Barva roku 2024 Peach Fuzz se stále drží v centru pozornosti, zejména na beauty scéně, enormní zájem o barvu a nabídku broskvových produktů panuje bez přerušení. Ano, řekněme si to otevřeně: jemný růžovo-broskvový odstín není nic revolučního, známe ho všichni velmi dobře, navíc šance, že ho máte ve své kosmetické taštičce, je dost vysoká. Co je však zcela nové, je způsob, jakým se nyní nosí. 
V trendu je především monochromatický vzhled vytvořený jedním odstínem (a často i jedním produktem). Viděli jsme kouzlo broskvového líčení na Oscarech a dalších velmi sledovaných událostech. Hailee Steinfeld, Eva Longoria, America Ferrera nebo Greta Gerwin se staly chodícími důkazy toho, že broskvová na víčkách, jako tvářenka, nebo také na rtech vypadá skvěle v každém věku, s každým tónem pleti. Jak je to možné? 

Broskvová rozjasňuje i retušuje tmavé kruhy pod očima

Nehledejte v tom žádný zázrak, jen ryzí důkaz toho, že teorie barev funguje. Broskvová v sobě obsahuje téměř všechny podtóny, proto tak dobře ladí s každou pletí, ať už jde o bledou s modrými podtóny, olivovou, nebo tmavou čokoládovou s karamelovými podtóny. Zároveň úžasně rozjasňuje. A co víc, broskvovou používají make-up artisti na tmavé kruhy pod očima, které mají namodralý nebo šedý nádech. Tyto barvy jednoduše stojí na barevném kruhu v přímém protikladu k oranžové. 
Stejně jako u červené, modré, nebo zelené, ani u broskvové se nebavíme o jednom odstínu. Při pohledu na nabídku v obchodech a e-shopech rychle zjistíte, že si broskvovou můžete pořídit hned v několika variantách. Jak tedy vybrat ideální odstín pro sebe? Obecná rada profesionálů zní: čím světlejší pokožku máte, tím jemnější odstín broskve vybírejte. 

Jak nosit trendy broskvový make-up v roce 2024

Trendu broskvové skvěle nahrává i fakt, že se na trhu objevuje obrovské množství multilíčidel, a ještě větší množství krémových a tekutých tvářenek, které jsou většinou v barvě broskve — pro její univerzálnost. V případě monochromatického líčení, kdy odstín zdobí vaše oči, lícní kosti či na rty, bude vždy vypadat dokonale, když jej nanesete lehkou ruku a dáte si záležet na precizním nanášení s pomocí různých štětců. Ty namáčejte do barvy pouze jednou, zbytek času a energie věnujte pečlivému rozetření, aby barva co nejvíce splynula s vaší pokožkou. 
A pokud toužíte po rozjasněnějším vzhledu, broskvovou doplňte lehkým dotykem zlaté.