Health

WaterTok: virální trend, díky němuž dodržíte pitný režim každý den bez námahy

Jeden z trendů ze sociálních sítí, který má smysl. WaterTok, který se stal virálem na TikToku, pomáhá vypít doporučené množství vody každý den, aniž byste nad tím museli přemýšlet. Pokud vám dělalo problém dodržovat pitný režim, WaterTok by měl způsobit revoluci ve vašem vztahu k hydrataci!
Foto: @dualipa
Buďme upřímní, pití dostatečného množství vody se někdy může zdát jako dřina. Nepomáhají ani banální věty typu „voda je život“, které neustále opakují skuteční i samozvaní experti na zdraví a krásu. Nepotřebujete být vědec ani doktor, abyste věděli, že dostatečný přísun tekutin zlepšuje trávení, krevní oběh, pleť i náladu, dodává energii. Soustavná hydratace by měla být jasnou prioritou, ovšem jak ukazují aktuální studie, většina lidí pití vody dost podceňuje. Dostat do sebe 2 až 3 litry vody (podle toho, kolik vážíte), přitom nemusí být tak těžké, jak se pro valnou většinu může zdát. Stačí mít v rukávu pár triků a tipů, jako je např. WaterTok, který si na TikToku už vysloužil více než 150 milionů zhlédnutí.
O co jde? WaterTok není nic jiného než vylepšení vody tak, abyste na ni opravdu měli chuť a chtěli ji celý den popíjet. Nejde o to ji změnit, ale učinit ji dostatečně atraktivní, aby podnítila touhu pít. Jak to uděláte? Beauty junkies na TikToku nabízejí dvě možnosti.

Ochuťte si vodu

Což ale neznamená, že si do ní nalijete sirup plný cukru nebo umělých sladidel. Oboje je špatně, jak by vám řekl každý doktor. Když ochutit, tak čerstvým sezonním ovocem nebo zeleninou. Ideální jsou jahody, maliny, plátky bio pomeranče, citronu, limetky, okurky nebo bylinky, jako je máta. 
Foto: Peter Dazeley/Getty Images

Lahev, se kterou se chcete nechat vidět

Druhou strategií, jak zásadním způsobem zlepšit pitný režim, je designová lahev na vodu. Ano, zní to dost snobsky, ale byli byste překvapeni, jak skvěle to na spoustu lidí funguje. Proč by taky jinak Supreme prodával tu svou za 700 eur, Marine Serre za 500 nebo Miu Miu za 166? Nemluvě o spolupráci Balmain s Evianem a kelímcích Versace pokrytých křišťály v pěti barevných variantách. Následovníci WaterToku doporučují vybrat si neprůhlednou lahev, u které nevidíte, kolik vody vám ještě zbývá a rovnou vás to neodrazovalo.