Health

Kde stále ještě můžete koupit dezinfekci na ruce

Sehnat dezinfekční gel nebo sprej na ruce rovná se objevení zlatého pokladu. Zmapovali jsme pro vás aktuální situaci a zde jsou tipy na kvalitní čisticí produkty, když zrovna musíte jít ven. 
Foto: Mikael Schulz
Prodeje antibakteriálních gelů a sprejů na ruce dosáhly svého historického maxima ve chvíli, kdy se v Česku objevili první nakažení koronavirem. Většina obchodů má hned u vchodu upozornění, že desinfekce došla, a ptát se prodavaček, kdy bude, ani nemá cenu. Takže zbývají e-shopy. Většina z nich hlásí vyprodáno, nicméně se pořád dají sehnat kvalitní produkty do kabelky se zaručeným účinkem. Situace se však mění každým okamžikem, proto s nákupem dlouho nečekejte.

HAAN

Parfumerie FAnn uvedly na trh novou značku HAAN a její antibakteriální spreje na ruce. Jejich výhodou je, že vydrží až dvakrát déle než běžný gel, nelepí a ještě dobře vypadají. Na výběr je v tuto chvíli pět vůní – Wood Night, Citrus Noon, Sunset Fleur, Dew of Dawn a Morning Glory. FAnn kvůli bezpečnosti svých zaměstnanců sice zavřela kamenné prodejny, e-shop však funguje v běžném režimu.
Antibakteriální spreje, HANN, prodává FAnn, 149 Kč za kus

Susanne Kaufmann

Rakouskou značku v Česku prodává brněnská parfumerie Vava-Voom a na skladě mají stále i dezinfekční sprej na ruce. Obsahuje jen složky rostlinného původu, takže ho mohou s čistým svědomím používat i vegani. E-shop odesílá objednávky ve čtvrtek a v pondělí.
Dezinfekční sprej na ruce, SUSANNE KAUFMANN, prodává Vava-Voom, 470 Kč

Manufaktura

Česká značka již před karanténou ohlásila, že její zelený Antibakteriální gel na ruce se vyprodal, nicméně se rovnou pustila do výroby nové várky. Nově je k dostání i ve velkém 215ml balení. Sledujte stránky manufaktura.cz, kde najdete aktuální stav. 
Antibakteriální gel na ruce Refresh, MANUFAKTURA, prodává Manufaktura, 249 Kč za 215 ml balení

O.P.I.

Také oficiální distributor značky O. P. I. má na skladě ještě dezinfekční gel ve 110ml balení s pumpičkou. Výhodou Swiss Hand Guard je, že nevysušuje ruce. Větší balení už bohužel není skladem.
Dezinfekční gel na ruce Swiss Hand Guard, O.P.I., prodává The Nail Store, 293 Kč

Margaret Dabbs

Antibakteriální gel od londýnské značky momentálně FAnn v e-shopu nemá, ale stále si ho můžete objednat přímo u českého distributora, a to ve dvou velikostech – 30 ml a 200 ml. Hand Sanitizer má silný antibakteriální účinek, ale zároveň neničí křehkou pokožku rukou a ještě krásně voní. 
Výživný antibakteriální gel na ruce, MARGARET DABBS, prodává Gretti.cz, 390 Kč za 30 ml

Byredo

Antibakteriální gel v černé tubě má teď beauty concept store Ingredients vyprodaný ve všech variantách, takže pokud ho chcete, máte možnost si ho objednat na německém e-shopu niche-beauty.com. K dispozici jsou tři ze čtyř variant – Vetyver, Suede a Rose. Kurýr vám ho doručí za pár dní domů nebo do kanceláře.
Antibakteriální gel na ruce, BYREDO, prodává Niche Beauty, 26 € za kus

Jao Brand

Stejný e-shop má na skladě osvěžující gel na ruce s antibakteriálním účinky od Jao Brand. Splňuje zásady tzv. clean beauty a kromě šetrnějšího alkoholu obsahuje také oleje z tea tree, levandule, eukalyptu a výtažky z měsíčku lékařského a heřmánku. Kromě čistých rukou funguje Hand Refresher i jako účinná aromaterapie.
Antibakteriální sprej na ruce Refresher, JAO BRAND, prodává Niche Beauty, 20 € za 118 ml