Krása

Victoria Beckham prozrazuje, co dělá, aby ve svých 49 letech vypadala tak dobře

Ať už jde o jídelníček, nebo fitness aktivity, Victoria Beckham o sebe rozhodně pečuje a je krásnější než kdykoliv předtím. 
Victoria Beckham na přehlídce "Le Chouchou" Jacquemus' Červen 2023 Autor:Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
Victoria Beckham je jednou z těch žen, viz také Jennifer Lopez a Jennifer Aniston, jejichž kosmetické a wellness rituály nás nepřestávají fascinovat. Ve svých 49 letech září stejně, ne-li víc než v dobách, kdy ji svět znal jako Posh Spice, zpěvačku dívčí skupiny Spice Girls. „Našla jsem si vlastní balanc mezi zábavou a disciplínou. Chci mít ze života radost a zároveň zdravě jíst a cvičit," prohlásila v minulosti. „Když jsem byla mladší, o vyrovnanosti nemohla být ani řeč, ale jak jde čas, dospěla jsem k tomu, že moc dobře vím, jak má harmonie vypadat."

Od make-upu ke sportu – podrobnosti o rutině Victorie Beckham

Tento vyvážený přístup se projevil i o víkendu, kdy si Beckhamovi užili odpočinek v malebném prostředí s přáteli, mezi nimiž nechyběli Guy a Jacqui Ritchieovi či Dave a Isabel Grutmanovi. Instagramové posty ukázaly piknik, víno u bazénu i pádlování (ovšem bez toho, že by někdo zachytil VB ve vodě). 

Pleť

Víme, že Victoria Beckham si oblíbila masáže obličeje a světelnou LED terapii u Sarah Chapman a Melanie Grant, dvou superhvězdných kosmetiček, s nimiž se můžete potkávat na stránkách Vogue.
Victoria Beckham používá i doma hi-tech péči o pleť: „Ráda používám velmi účinné produkty, které mají mnoho výhod a obsahují klíčové účinné látky, jako je niacinamid a kyselina hyaluronová," prozradila. Mezi její oblíbené přípravky patří The Cream od Augustina Badera, který obsahuje technologii TFC8 působící na zdraví buněk, a tekutá mlha na obličej D-Stress od Chapman, která zároveň chrání před agresivními látkami z okolního prostředí. Pro oživení unavených očí po dlouhém dni miluje náplasti na oči Black Diamond od 111Skin, které příznačně kombinuje se sklenkou vína ve vaně.

Vlasy

Victoria Beckham se dnes jen zřídkakdy odchýlí od svého charakteristického stylu: dlouhých zvlněných kadeří a vysokého, až zrcadlového lesku. Jejím kadeřníkem je Ken Paves, který se stará také o Evu Longorii, jednu z jejích nejlepších kamarádek.

Make-up

Vzhledem k tomu, že je zakladatelkou značky Victoria Beckham Beauty, můžeme s jistotou říct, že VB miluje make-up. K jejímu charakteristickému vzhledu patří matná nude rtěnka, kouřové oči a výrazné obočí, ale nebojí se experimentovat s novými looky pomocí řady svých vynikajících produktů. „Nebojte se barev!" vyzvala nedávno sledující na Instagramu, když testovala nové oční linky Satin Kajal značky v odstínu Sour Apple, lichotivém zeleném odstínu, který navrstvila s očními stíny a vytvořila tak kouřový letní look. Když se nelíčí sama, obrací se na Wendy Rowe, aby jí pomohla s odborným líčením.

Tělo

VB je známá tím, že jezdí na regenerační a detoxikační pobyty do ultramoderních léčebných lázní, jako je Villa Stéphanie v německém Baden-Badenu. Doma se striktně drží pravidel, pokud jde o jídlo. Její manžel David Beckham během vystoupení v podcastu The River Cafe prohlásil, že ji za posledních 25 let viděl jíst pouze grilované ryby a zeleninu. Později si v rozhovoru pro časopis Vogue Australia žertem postěžovala, že kvůli manželovu výroku teď působí „nudně", a vysvětlila, že jí hodně zdravých tuků: „Ryby, avokádo, ořechy a tak podobně. V období detoxu, který trvá od tří do šesti měsíců, si dopřeju cokoliv, ale nepiju alkohol. Jsem docela extrémní ve všem, co dělám, ať už jde o jídlo a cvičení, nebo pití či nepití."
V současné době je také ve fázi silového tréninku a cvičí s osobním trenérem Bobbym Richem, často také po boku Davida Beckhama. Vyměnit intenzivní kardio za pohyby, které budují svalový tonus (ať už s činkami, posilovacími gumami, nebo s cviky využívajícími váhu těla), je s přibývajícím věkem skvělý nápad. Vyšší podíl svalové hmoty pomáhá chránit ženské kosti zejména v období menopauzy, a navíc je obecně lepší pro metabolismus a zdraví srdce.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.