Krása

Jaká je nová kosmetika Prada Beauty? Tady je verdikt Vogue

Prada si k parfémům přidává také líčení a skincare. Co od nové značky můžete čekat?
Foto: Prada Beauty
Miuccia Prada se rozhodně nespokojí s tím, že dobývá svět módy a šperků, vrhá se i do atraktivního kosmetického odvětví. Prada Beauty bude na trhu koncem tohoto měsíce a nabídne výběr barevných produktů – představte si rtěnky, oční stíny a podkladové báze nové úrovně – a čtyři přípravky pro péči o pleť, abyste si mohli dopřát to nejlepší na obličej.
Na základě bohatého archivu italského módního domu, který čítá 27 000 různých textilií a vzorů, vytvořila Lynsey Alexander, globální kreativní vizážistka značky, společně s Miucciou a jejím týmem produkty, které „vnesou do sofistikované péče o pleť nádech výstřednosti“. „Pro inspiraci jsem šla hluboko do archivů,“ říká Alexander. „Všechny ty kůže a nylonové textury – retro katalog je nekonečný.“
Paletky očních stínů evokují látky z přehlídek Prada z dob minulých. Skládají se ze čtyř různých odstínů očních stínů (tři neutrální odstíny a jeden twist) v různých texturách, které hladce kloužou po pleti, a najdeme tak paletku pro každý typ. Do karet jim hrají i obaly v logem Prada, které by stály za to, i kdyby byly prázdné.
Další triumf představují rtěnky; na výběr je 26 matných odstínů, nezapomnělo se na žádný detail. Vedle plnitelného stříbrného a zlatého obalu (miluju!) má samotná rtěnka tvar slavného trojúhelníku s logem značky (díky čemuž je aplikace přesná a snadná) a je opatřena zrnitou texturou, která připomíná kůži Saffiano. Na takových detailech záleží; i když si nylonový batoh Prada nemůže dovolit každý, kousek Prady se dostane k mnohem více lidem právě díky rtěnkám, které rozšiřují charakteristickým způsobem portfolio značky. 
A abychom nezapomněli – make-up. Další zajímavá a doplnitelná součást kolekce ve 33 odstínech nabízí lehký, zářivý podklad. „Celá myšlenka spočívá ve vylepšení, oslavě a posílení, nikoliv v maskování a zakrývání,“ vysvětluje Alexander. „Odhalení vaší skutečné krásy. Make-up napodobuje pleť, nepůsobí příliš těžce a lze jej zesílit pro větší krytí.“ Dokonalý partner k jedné z výrazných matných rtěnek je definicí decentní, ale zajímavé estetiky Prada v oblasti krásy – a od nás má ano.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.