Beauty talk

Beauty talk se Silvií Strakovou nejen o značce Ushuaya

Hlavní ingredience úspěchu? Vášeň. Dvě dámy ze Slovenska, matka Cecil a dcera Silvia, zabalily kousek světa a donesly jej až k vám domů v podobě harmonie těla, mysli a přirozené krásy. Společná touha po vlastní kosmetické značce se stala skutečností a odměna je více než sladká, doslova krémová.

O značce Ushuaya

Naše značka nese jméno podle krásného místa v Jižní Americe, Argentině, které v sobě skrývá hned několik dechberoucích úkazů naší planety. Věříme, že síla přírodních látek dlouhodobě podporuje posilnění obranyschopnosti pokožky a přispívá ke zvýraznění její přirozené krásy. Pro naše kosmetické produkty hledáme jen ty nejlepší přírodní ingredience, oblíbený máme amarantový či dýňový olej, používáme i včelí vosk. Zvláště hrdé jsme na naše 4% sérum s kyselinou hyaluronovou pro krásnější a zdravě vypadající pleť. V následujícím roce přemýšlíme o kosmetické řadě pro muže, která by zahrnovala například mýdlo s bambusovým uhlím. 

Přednosti české kosmetiky 

Kosmetický průmysl v České republice se může pyšnit hned několika přednostmi ve srovnání s okolními zeměmi. Jsem přesvědčena, že je tvořen od srdce s myšlenkou pomoci druhým. Velkou radost nám udělala spolupráce se sítí parfumerií Fann, kde si nově můžete zakoupit celou řadu produktů Ushuaya. Dostalo se nám tak možnosti splnit si velký sen a zároveň konkurovat i velkým kosmetickým koncernům, a přimět je tak zamyslet se nad důsledky nadměrné produkce kosmetiky. Měli bychom se více zajímat o problematiku obnovy přírodních zdrojů a udržitelnosti nejen v módním průmyslu. 
Foto: archive Ushuaya

Oblíbené kosmetické rituály

Po narození dcery se čas strávený v koupelně zcela změnil. Dříve jsem si ráda dopřála i hodinu, dnes mi stačí jen pár minut a jsem hotova. S dítětem se vaše životní priority mění, dopřát si pleťovou masku považuji za velký úspěch. Na kosmetiku nechodím, bohužel není tolik času, ale o pleť se starám důsledně. Pravidelně aplikuji micelární vodu, hedvábný krém Ushuaya a BB ošetřující krém Esteé Lauder, další jiná ošetření prozatím nepotřebuji. Make-up volím “nude”.

Tipy na krásnou pleť během zimy

Pleť je po letních měsících suchá, proto bych doporučila dostatečnou výživu. Na sušší pokožku aplikujte perlový výživný krém a olejové sérum s retinolem, které můžete kombinovat i se sérem s kyselinou hyaluronovou. 

Nejpoužívanější kosmetické produkty 

Hned několik, tak tedy: micelární voda, hedvábný krém a protivrásková péče - vše Ushuaya, na vlasy jsem si oblíbila značku Kevin Murphy, laky na nehty od Essie, lesk na rty nebo bronzer Sensai. Rtěnku výhradně Chanel, Velvet Rouge Nr. 3, to je moje srdeční záležitost.
Foto: archive Ushuaya

O lásce k vůním 

Vůně jsou kouzelné, mají moc přivodit lepší náladu, ale i uchovat si vzpomínky k blízkým lidem, místům, životním momentům, jak úžasné! Pamatuji si jemnou vůni pleťového krému Matis, který často používala maminka. Stačí jedno přivonění a vzpomínky na dětství na sebe nenechají dlouho čekat. Z parfémů jsem si v posledních letech oblíbila vůni Fico di Amalfi od Acqua di Parma. Bohužel nemám parfém, který by byl pro mě specifický, ale vždy jsem po něm toužila. Voní mi mnoho niche parfémů.

Vy a módní bible Vogue

Magazín Vogue si kupuji již několik let, naše první setkání proběhlo v Londýně a byla to láska na první pohled. Oblíbenou mám francouzskou, italskou a nyní i českou edici. Vogue je pro mě sofistikovaný přehled aktuálních trendů v oblasti módy a krásy.

Móda a oblíbení designéři 

Mám ráda “grunge” styl, a tak v mém šatníku nechybí módní kousky od světových designerů jako Zadig & Voltaire, kterého jsem objevila před pár roky v Paříži, dále pak Celiné, Balenciaga, Helmut Lang nebo i módní ikony jako Christian Dior. 

Tipy na odpočinek a cestování

Najít si chvíli pro sebe během náročného pracovního dne je více než důležité. Nejraději relaxuji s knihou v ruce, oblíbila jsem si psychologické romány. V Čechách ráda navštěvuji například Chateau Mcely, Mlýn Danemark, Zikmundov či Augustiniánský dům. Pokud se vydáme na cestu do zahraničí, nikdy nezklame Monako, klidně i jako varianta prodlouženého víkendu. Ráda bych se vrátila na Maledivy. Koncept luxusu je tam dokonale propojen s konceptem udržitelnosti přírodních zdrojů.