Beauty talk

Emilia Clarke beauty talk

Od ledových vrcholků Západozemí ve Hře o trůny  po římskou tratorii Dolce & Gabbana. Emilia Clarke je jako chameleon. Z přírodní brunetky se změnila v blonďatou princeznu z rodu Targaryenů, přizpůsobila své nové image péči i make-up. Pro Vogue prozradila, bez čeho se její pleť neobejde, jaká je její nejoblíbenější řasenka i kam chodí na nejlepší masáž.

Moje pleť

Striktně se držím SPF. Celý den a každý den. Velmi snadno se mi objevují pigmentové skvrny, takže musím být opravdu opatrná. Taky se snadno spálím. Pokud filmuji v extrémních podmínkách, přidávám na hydrataci a někdy přidávám i olej. Nerada používám moc produktů na pleť, ale právě jsem objevila lehce exfoliační toner, který se mi líbí. Něco na těch AHA kyselinách je. Stačí jen trošku, není ho dobré používat moc často, když ještě nemusíte řešit stárnutí. Dávám si úplně minimální množství očního krému, co nejmíň to jde, a pak ho pořádně rozetřu.

Make-up

Nedokážu si představit život bez řasenky. Ještě před tím, než jsem začala pracovat se značkou Dolce & Gabbana, používala jsem jejich řasenku Passion Eyes. Mám ráda její prodlužující efekt, který mi otevírá oči. Postupem času jsem se přestala bát červené rtěnky. Moje máma, která pracovala v kosmetickém marketingu, mě naučila pár dobrých tipů. Třeba ten o bronzeru. „Miláčku, jakmile si ho dáš na obličej, pořádně ho rozetři.“ Když jdu na červený koberec, vždy jí pošlu svoje fotky. Samozřejmě vím, že už bych neudělala nic s tím, pokud mi napsala, že vypadám strašně. Ale když zase dostanete od mámy pochvalu, víte, že vypadáte super.

Barva vlasů

Vidět se jako peroxidovou blondýnu, je něco úžasného. Je to jako nosit výrazný módní doplněk od rána do noci. Bude mi to chybět, protože se vracím zpátky ke tmavým vlasům. S blond pramínky. Potřebuji si dát vlasy zpátky do kondice protože odbarvování je ničí.

Masáže

Chodím do Grace Spa, dělají tam skvělé masáže. Nechávám si je dělat co nejčastěji, co to jen jde. Jsem hypermobilní a každou chvilku se zraním. Pokud se totiž nedostanu na masáž, snadno mě můžete spatřit, jak se například pomocí lampy snažím dostat k místu na zádech, které zrovna bolí. 

Nehty

Ráda nosím světle růžový lak. Protože mi ruce rudnou, některé tóny na nich nevypadají dobře. Proto se držím těch hodně světlých, hlavně v létě. Moje ruce pak celkově vypadají opálenější. Na dovolené si proto dávám bílý lak i na nehty na nohou. 

Na cestách

Vždycky si s sebou beru úplně všechno, jinak cestovat ani neumím. Potřebuju odličovač od Shiseido, hydratační a oční krém. Používám je ráno a večer. Každý den a bez výjimky. Můžu se opít do němoty a i tak se pokaždé odlíčím. Když spím s make-upem, mám noční můry. Zní to divně, ale je to tak. 

Inspirace

Hodně se mění. Častokrát listuji  Vogue a nechávám se inspirovat, hledám, co se nosí právě teď. Když se ale podíváte na Audrey nebo Marylin, zjistíte, že se zase tak moc v módě nezměnilo. Sebejistota je pořád to nejlepší, co můžete nosit bez ohledu na styl.

Beauty gang

Mám kolem sebe spoustu úžasných lidí. V Americe Jenny Cho a Katy Lee. V Londýně mi make-up dělá Lynsey Alexander, je dokonalá. O vlasy se mi stará Earl Simms. Ano, také se můžu sama nalíčit a také do dělám i na menší oficiální akce. Ale dokonalý účes sama vytvořit nezvládnu.