Beauty talk

Beauty talk se Zoë Kravitz

Od rolí v úspěšných projektech jako Sedmilhářky přes kapelu Lolawolf, kontrakt se značkou Yves Saint Laurent po seznamy nejlépe oblékaných celebrit současnosti. Zoë Kravitz vyniká naprosto ve všem. S Vogue mluvila o make-upu, jak vlasy změnily celý její šatník a co jí nikdy nesmí chybět na cestách.

Péče o pleť

Pravidelně si večer myji obličej, mám ráda produkty od značek Retrouvé nebo Joanna Vargas. Pak nanesu sérum a hydratační krém. Na oči používám skvělý krém od Retrouvé. Také chodím ke kosmetičce. V New Yorku do Christine Chin Spa, v LA k Terri Lawton.

Make-up

Buď nosím nalíčené oči nebo pusu. Jedno nebo druhé. Miluji červené rtěnky, jsou sexy a šik. Pokud jde o líčení očí, nejraději nosím „cat eye“, ať už s kouřovými stíny, nebo jen s linkou. Je to nadčasová klasika. Líbí se mi kombinace bílého trička a kočičích očí, ty zlepší cokoliv. Naučila jsem se je líčit od vnějších koutků, protože opačným směrem mi to přijde těžší. 

Moje must-have

Touche Éclat od Yves Saint Laurent mi změnil život. Je fajn nosit něco transparentního a lehkého, pokud nechcete mít make-up na celém obličeji. Používám ho pod oči, kolem nosu a na zakrytí pupínků. Na obočí pak YSL Couture Brow. Ráda si jím definuji tvar a trochu rozčešu. Pokud nemám nic na obočí, připadám si jako nahá. Na tváře a hřbet nosu si dávám Glow Shot a obvykle přidám ještě trochu tvářenky. To je moje každodenní minimum. Líbí se mi „dewy look“.

Na červeném koberci

Když se připravuji, rozhodně chci hudbu a koktejl. Mám úžasný tým, ze kterého se stala moje rodina. Hodně se spolu nasmějeme. 
Foto: Instagram Zoë Kravitz @zoeisabellakravitz

Vlasy

Každý účes potřebuje něco jiného. Nejdrastičtější změnou jsem si prošla, kdy jsem si vlasy nechala úplně zkrátit. Až tehdy jsem zjistila, jak jsem se za vlasy schovávala. Byly pro mě jako bezpečností stěna. Když jsem o ni přišla, připadala jsem si vystavená na odiv všem. Vlastně to byla dobrá zkušenost, protože jsem přišla na to, jak moc jsem je potřebovala, abych si připadala žensky. Bylo to cool zjištění, protože jsem objevila jinou stránku ženskosti. Začala jsem se kvůli tomu i úplně jinak oblékat, víc konzervativně. A taky jsem měla pocit, že se musím víc líčit, když je tvář víc vidět. Nyní se obecně snažím vlasy udržet hydratované, protože jsou kudrnaté a snadno se vysušují. Používám kokosový nebo rozmarýnový olej, který povzbuzuje vlasovou pokožku a udržuje vlasy zdravé.

Na cestách

Miluju Caudalie Beauty Elixir, probudí vás a ta jeho mátová vůně! Retrouvé dělá skvělá séra v cestovních velikostech. V tašce vždycky mám Touche Éclat, protože nikdy nevíte, koho potkáte. V letadle si nedělám sheet masky. Myslím si, že to je věc, která patří do soukromí domova. 

Vůně

Parfém je opravdu zásadní věc. První věc, kterou na vás lidi „uvidí“,  je právě vůně. Na cestách používám kadidlo. Je hezké mít něco, co vám připomíná domov. 

Beauty triky

Opravdu se o sebe musíte starat. Pít vodu, spát a dobře jíst. To je všechno. Pokud o sebe nepečujete, pleť nebude vypadat dobře a žádné množství make-upu to nezachrání. To se týče líčení, vždy říkám, že máte zvýraznit to, co na sobě máte nejradši. Já si dávám highlighter pod korektor, dodá je hezký jas.