Beauty talk

Beauty talk s Janjou Prokić

V současnosti nejvýraznější šperkařka Janja Prokić prozrazuje, co pro ni znamená ženskost a bez kterého pleťového krému nemůže být. 

Definice krásy

Rozjasněná pleť a rudé rty k tomu! Vyloženě hot pro mě je, když z člověka sálá pozitivní energie. Nemám ráda nepřirozené úpravy těla. Nelíbí se mi, když někdo neumí stárnout a dává své umělé věčné mládí příliš na odiv. Baví mě různé typy žen, bez ohledu na to, jak jsou staré. Taková Tilda Swinton je svá, atypická a neskutečně originální. Úplným opakem je zase Monica Bellucci. Líbí se mi její hyperženskost. Děsí mě online profily plné plastových obličejů a lidská posedlost nereálnou dokonalostí. Přijde mi, že se pohled na krásu díky Instagramu hodně unifikuje. Naproti tomu mi zároveň přijde skvělé, že se díky online médiím šíří alternativní pohledy na krásu. Péče o tělo a mysl je podle mě neoddělitelně spojená s naším vnějším vzhledem.
Foto: Vojtěch Veškrna

Péče o pleť

Dost dlouho jsem to flákala, ale můj kamarád je fanatik do kosmetiky a díky němu mě to začalo bavit. Každé ráno se těším na peeling bio značky Tata Harper. Nanáším ho na suchou pleť a nechávám tři minuty působit. Pleť krásně vyhladí, sjednotí a projasní. Hned potom obličej přestříkám růžovou mlhou české bio značky Rosa. Božsky voní, zjemňuje pokožku a nezanechává nahořklou chuť na rtech. Nedám dopustit na antibakteriální pleťový krém profi singapurské značky Allies of Skin. Zmenšuje póry, chrání pleť před znečištěným ovzduším a hravě si poradí s nedokonalostmi. Večer sázím na kombinaci chladivého detoxikačního čističe a zázračný gel Promise Keeper proti pupínkům. 

Make-up

Vyznávám filozofii méně je více. Tekutá tvářenka, oční stíny a perleťový rozjasňovač jedině od Armani. Stejně tak make-up. Ten ale nosím opravdu výjimečně. Rudé rty umí nejlépe Retro Matte Liquid od Mac. Na večer pak super tenké černé oční linky Liquid Eyeliner japonské značky Sensai. A nakonec určitě nikdy nevynechám průhledný gel na obočí Bobbi Brown. 

Nedám dopustit na…

Masky! Pravidelně je střídám. Momentálně mám na poličce v koupelně hloubkově čisticí Healing Earth masku od Susanne Kaufmann. Jakmile chci vypnout, vytáhnu z šuplíku v koupelně jednu z Korejských sheet masek. Šampony a kondicionéry mám hlavně z lékárny. Klorane je osvědčenou stálicí. 

Wellness

Objevila jsem jógu a konečně pochopila, proč ji tolik lidí dělá. Lekce kombinuji s plaváním a jízdou na kole. Dost důležitá je pro mě strava. Zakládám si na kvalitních surovinách a zajímá mě jejich původ. Stravuji se zdravě, ale neumím si odpustit sladké. Před časem jsem se dokonce poprvé rozhodla vyzkoušet dietu Metabolic Balance.