Krása

5 beauty tipů, na které nedá dopustit francouzská vizážistka seriálu Emily in Paris

„Usadila se ve Francii, ovšem v hloubi duše zůstává Američankou, na to nesmíme zapomenout,“ říká maskérka Aurélie Payen o hlavní postavě Emily Cooper. A odhalila přitom základní triky při líčení (nejen) hlavní protagonistky aktuální série Emily in Paris, ale prozradila i to, proč je červená rtěnka základem francouzkého looku. Inspirujete se jejími tipy?

Bezchybná pleť je prioritou

„Péče o pleť je před líčením prioritou,“ zdůrazňuje vizážistka Aurélie Payen. Touto železnou zásadou se řídí jak při úpravě hereček, tak i jejich mužských protějšků. Příprava všech protagonistů se pokaždé skládá z rituálu, který začíná maskou Currentbody LED Light Therapy. „Dalším krokem je aplikace hydratačních náplastí pod oči od značky Talika, sprcha pleťové mlhy Payot a poctivá vrstva krému Augustinus Bader. Hlavní cíl? Pleť, ze které sála zdraví. „Například na Sylvii chceme vidět svěží pleť, její tvář. Vylepšení drobných nedokonalostí je až krokem číslo dva,“ vysvětluje Payen. 
Foto: Netflix
Emily in Paris

Výrazné rty plus ofina, nic víc

„Ve Francii je zvykem nosit hodně červené rty,“ prozrazuje Aurélie. Každý den natáčení proto s Lily Collins, představitelkou Emily a shodou okolností skutečnou ambasadorkou značky Lancôme, vybírala odstín rtěnky, který měl představovat Emilyino proniknutí do tamní kultury. „Když maluji opravdu krásnou červenou pusu, jak to s oblibou dělají francouzští vizážisté, počítám s tím, že oči budou méně výrazné.“ V případě Emily, kterou ve třetí řadě seriálu zdobí ofina à la 70. léta, si tato kombinace vyžádala maskérčinu lehkou ruku. „Kdyby měla ofinu a výrazné rty a ještě něco nápadného v očích, její skutečný půvab by se úplně vytratil,“ upozorňuje vizážistka. 

Nude líčení jako základ francouzského stylu

Hlavní klíč ke kráse podle Francouzek? Objevit a nosit tóny, které nevypadají příliš tvrdě. „Ve Francii všichni milujeme nude odstíny, není běžné mít během dne tunu make-upu,“ vysvětluje vizážistka, proč raději zvýrazňuje, než aby zakrývala. „Moc dobře víme, co je vizitkou správného vzhledu. U francouzského looku je to minimální make-up, přirozená pleť a trocha korektoru, žádné konturování.“ 
Mimochodem, postava Camille, kterou hraje Camille Razat, je ztělesněním tohoto vzhledu. „Pro mě představuje typickou Francouzku, a tomu odpovídá i její líčení,“ říká Aurélie Payen. Francouzský nude odstín nemá nutně nádech opálení či hnědé. Jedná se o odstín, který vypadá na tváři zcela přirozeně (to je podle Aurélie například růžový odstín multifunkčního balzámu na rty a tváře od Chanelu, který se nanáší na lícní kosti). 
Foto: Netflix
Emily in Paris

Umělé řasy? Ano, ale úplně jiné, než známe my

Na rozdíl od těžkých brv, které jsme si zvykli spojovat s americkými televizními hvězdami, jsou umělé řasy Pařížanek pouhým okem nepostřehnutelné. Konkrétně u Sylvie, která hraje prudce elegantní Pařížanku, to dokazuje i technika aplikace. „Chtěli jsme vyzdvihnout její přirozenou krásu, takže jsem na oči nanášela jen tenkou linku hnědé či černé tužky, zatímco řasy jsem aplikovala v různých délkách,“ prozrazuje vizážistka, která doplňuje: „Jednotlivé brvy beru jednu po druhé, střídám tu nejdelší s tou nejmenší.“ Výsledkem je optický klam, který zvýrazní délku i tloušťku přirozených řas. „Když Sylvii sledujete, ani vás nenapadne, že má umělé řasy,“ říká vizážistka, která během natáčení používala umělé řady Lash Lash a kvalitní řasenky. Ovšem také podotýká, že pokud jsou vaší doménou extra husté řasy, rty už mají být za všech okolností nenápadné.

Prostor pro experimentování

„I výrazné líčení může být elegantní,“ připouští maskérka Aurélie Payen, což dokládá na postavě Mindy (Emilyiny kamarádky) coby performerky. „Právě u ní se můžu nejvíc vyřádit, pokud jde o líčení, vždycky má bláznivé barevné oční linky, je připravená blýsknout se.“ Excentricky nalíčená je v jedné scéně dokonce i Camille, které vizážistka vykouzlila disko líčení očí. Výraznými odstíny hýří také Jeremy O. Harris, který získal roli ikonického módního návrháře. To je jen připomínka toho, že se look ve francouzském stylu nemusí zákonitě vyhýbat barvám. Stačí jen udržet balanc.