Advertorial

Rituál ve čtyřech krocích, za který vám pleť poděkuje

Pouhých pět minut. Tady a teď. Sedm dní v týdnu. A bez výmluv. Proč je taková denní rutina důležitá? Odpověď je jednoduchá. Naše pleť potřebuje 2x denně pozornost, která zahrnuje důkladné čištění a následnou péči. Představujeme čtyřkrokový pleťový rituál, který si můžete užívat jako posvátnou chvilku, kterou věnujete sami sobě každý den bez výjimky.
Pleťový rituál není nic, co by vás zdrželo ať už u hektického rána, nebo večera, kdy už se vidíte u Netflixu nebo ve voňavé koupeli. Když si jej osvojíte, navyknete dělat pravidelně a provedete jej správně krok za krokem, vaše pleť se během prvního měsíce promění k nepoznání i bez návštěvy kosmetického salonu. Tento proces je velmi důležitý, není totiž možné dodat pleti vše, co potřebuje, v jednom produktu. Je třeba naší pleti dopřát vhodnou kombinaci látek skrze různé produkty ve správné posloupnosti. Tak, už máte volných pět minut? Pojďme na to krok po kroku.
Foto: archiv Oriflame

Odlíčit se!

Bez debat. Odlíčení je základním krokem, bez kterého ty ostatní ztrácejí na významu. Přes den je pleť zatěžována make-upem a přes noc se na ni nahromadí nečistoty ze vzduchu, polštáře a starých kožních buněk. Proto je důležité dbát na její očištění nejen večer, ale i ráno. Večer by tento krok měl být dvoufázový, při prvním čištění sáhněte po prostředku na olejové bázi, v tom druhém po gelu, který pleť osvěží a zbaví ji posledních zbytků nečistot, aniž by došlo k poškození ochranné bariéry. Během čištění se zároveň aktivuje krevní oběh, což podpoří její rozjasnění. Pleť je připravená na další fázi.

Oči na prvním místě

Oblast kolem očí z rituálu nikdy nevynechávejte. Obecná poučka je, že čím dřív se jí začnete věnovat, tím spíš si zajistíte mladistvý vzhled i v pokročilejším věku. Takže pokud je vám 25 let, tenhle krok se týká i vás. Kůže v oblasti očí je velmi jemná a vlivem zpomalujícího se vzniku kolagenu ztrácí svou pružnost. V očním okolí navíc nenajdeme póry, které by pokožku přirozeně promašťovaly. Mějte na paměti, že při jakékoliv manipulaci v této obličejové oblasti byste měla být co nejvíce šetrná, ať už se to týká odličování řasenky, nebo nanášení krému. Tlak či silné napínání kůže v oblasti pod očima vaší kůži neprospívají.
Foto: archiv Oriflame

Sérum: must have

Není to nic nového, ale opakování je matka moudrosti. Sérum povzbuzuje pleť, aby byla na pohled i dotek plná svěžesti a vitality. Díky tomuto prostředku se jí dostane vysoce koncentrovaná dávka aktivních látek, která pomáhá dokonalému vstřebávání krémů, jejichž aplikace následuje v dalším kroku. Třetí krok tak splňte vždy a bez pauz, i když si myslíte, že to vaše kůže momentálně nepotřebuje. Věřte nám.

To nejlepší nakonec

A přicházíme k poslednímu kroku a tím je aplikace pleťového krému. Existují kombinované krémy, které doporučují nanášení ráno i večer. Těm se vyhněte. To, že se krémy dělí na denní a noční, má totiž svůj důvod. Ty denní mají lehkou texturu, čímž jsou i vhodným podkladem pod make-up, zajišťují pleti celodenní výživu, hydratují a díky SPF faktoru ji i chrání. Noční krémy jsou hutnější a neobsahují SPF faktor ani rozjasňující látky, zato jsou bohatší na koncentraci aktivních látek, které pleti dodají extra výživu, zatímco spíte.
Tip Vogue CS: Pokud s rituálem teprve začínáte, pamatujte, že po vyčištění je správné nanášení produktů dle konzistence – od nejřidších po nejhutnější. S tímto tahákem se nikdy nemůžete splést. 
Foto: archiv Oriflame

Dopřejte si 5 minut pleťového rituálu s produkty NovAge od Oriflame

Když se spojí věda se sílou přírody, bývá to zpravidla dobré znamení. To platí i pro kategorii produktů NovAge, v které najdete výtažky z rostlinných kmenových buněk, jenž přirozeně bojují proti procesu stárnutí pleti. Klíčem k těm nejlepším výsledkům je nejen vhodná kombinace produktů, ale také jejich správná aplikace. Vyberte si proto vhodnou řadu přímo pro vás a zařaďte důležité pleťové rituály do každodenní rutiny. Klinické testy potvrzují, že při dodržování kompletního rituálu dosáhnete nejméně 7x lepších výsledků. 
K zakoupení na e-shopu www.oriflame.cz a www.oriflame.sk.