Advertorial

QLED 8K a Martin Lukáč: spojení technologie a umění

Na začátku každého obrazu je čisté plátno. Nejdříve myšlenka, polibek múzy a pak první tah. A stejně tak lze vnímat i neustálý vývoj technologie. Jako umění. V obou směrech je totiž stále co objevovat. Stejně jako u spojení výtvarníka Martina Lukáče a televize Samsung QLED 8K. Co je inspirací? A co realitou?
Foto: Alexander Bel
Když chcete, aby se z fragmentu stalo hotové dílo. Když místo představ a skic očekáváte kompletní výsledek. Máte přehnané nároky? Nikoliv. Jen patříte mezi ty, kteří vědí, co chtějí. Perfekcionisté. Ale proč se v současné době spokojit s něčím, co nám plně nevyhovuje?
K této myšlence přistupovali stejně i vývojáři v Samsungu a stvořili televizi, která slovo kompromis nezná. Nová QLED 8K tak díky nim nabízí nejvyšší rozlišení obrazu, jaké je na trhu k dispozici. A protože neexisují téměř žádné filmy v tak velkém rozlišení, je vybavena umělou inteligencí, která obraz vylepší až do kvality 8K. K tomu umí dosáhnout maximálního jasu na úrovni 4000 nitů – což je standard podporovaný většinou filmových studií. Takže žádná klasická televize, ale obraz vykreslený do nejmenších detailů tak, že předčí zážitek z návštěvy kina. Žádnými omezeními nemusíte být svazováni ani při přemýšlení, kam QLED 8K přijde. Téměř neviditelný kabel zahrnuje optické i napájecí vedení, takže vám dává větší svobodu při rozhodování o tom, kam a jak bude umístěna.
Foto: Alexander Bel
Martin Lukáč
Právě proto Vogue CS propojila technologii a umění; umělce Martina Lukáče, který vytvořil přímo na modelce jeden ze svých abstraktních obrazů, a Samsung QLED 8K. Protože tyto dvě strany jsou si blíž, než si kdokoliv může myslet. Protože ani jeden z nich se nespokojí s průměrným výsledkem a protože slovo svoboda pro ně znamená vytvářet něco, co ještě nikdo jiný nemá. 
A jelikož si zákazníci nyní mohou na chytrých televizorech Samsung vychutnat kanály Apple TV a filmy i pořady iTunes, není důvod váhat, zda stisknete tlačítko Play. Múza, díky těmto neomezeným možnostem, vás totiž může políbit kdykoliv.