Advertorial

Příští zastávka: zahrada v Apulii

Jsou vůně, které si dávají na cíl vás okouzlit, svádět nebo vám dodat pocit pohody. A pak jsou ty, co vás okamžitě přenesou na určitá místa a přivolají vám vzpomínky na zážitky, které jste ani nemuseli osobně prožít, ale přesto si je navždycky budete pamatovat. Maison Margiela a jeho řada Replica je přesně ten příklad. Teď se můžete díky novince přenést do zahrady v jižní Itálii roku 1998. Přidáte se?
Foto: Maison Margiela
From the Garden. Název nové toaletní vody z řady Replica od Maison Margiela, stejně jako její skvěle zelená barva jasně napovídají, kam vede cesta tentokrát. Dodatek na flakonu napsaný starým psacím strojem upřesňuje, že máte před sebou pozvánku do Apulie roku 1998. Popisek „Země a rajčatové listy" odkazuje na dominantní ingredience, s nimiž tentokrát pracoval Olivier Cresp, parfemář s titulem Master. 
Novinka roku 2024 reaguje na stále rostoucí trend a poptávku po čistě přírodních a wellbeing vůních, které uklidňují, dodávají energii stejně jako procházka v přírodě nebo offline odpoledne strávené uprostřed zelené zahrady. Parfemář zároveň pracoval s jednou z ingrediencí, která zažívá renesanci, totiž s vůní rajčatových lístků. Neexistuje příliš parfémů, které tuto složku obsahují, přitom jde o překrásné, nezaměnitelné aroma. Výrazné, elegantní, osvěžující. I když se v parfémech používá ryze syntetická podoba, efekt je velmi povznášející díky autenticky přirozenému aromatu, které se používá v moderním parfemářství od 70. let. 
Foto: Maison Margiela
Vůně rajčatových lístků hraje hlavní roli ve From the Garden. Toaletní voda evokuje zeleninovou zahradu v jihoitalské Apulii, idylickou atmosféru vytváří kombinace rajčat, zelených mandarinek, gerania a pačule. Cíl je jasný: Přenést se kdykoliv a kdekoliv na prosluněné místo plné hojnosti, čerstvosti a klidu, kde stres máte maximálně z rozhodování, jestli si dáte k večeři caprese, pappa al pomodoro, pesto trapanese, nebo orecchiette s tomatovou omáčkou. „Jsem na ni velmi hrdý i proto, že jsem ji vytvořil spolu se synem Sébastienem,“ uvádí její autor. „From the Garden ve mně vyvolává vzpomínky, které sdílím se svým synem jako rodinné dědictví," říká Cresp. „Můj otec mě vždycky vedl k tomu, abych si přivoněl k zahradním rostlinám, a já jsem to samé dělal se svým synem. Tyto zemité a zelené tóny mi připomínají sdílené okamžiky předávání vědomostí a společné aktivity."
Do turbulentních časů je Maison Margiela Replica From the Garden naprosto ideální volba přesně v duchu hesla více rajčat, méně nervů.