Advertorial

Nové trendy v eko stylu

Reserved představuje nejnovější kolekci pro jaro a léto 2020 vyrobenou z recyklovaných a organických materiálů. 
Reserved se soustředí nejen na aktuální módní trendy z přehlídkových mol, ale také neustále pracuje na nových metodách výroby oblečení a doplňků ekologičtějším způsobem. 
Na výrobu nejnovější kolekce se použila jak organická, tak recyklovaná bavlna, stejně jako recyklovaný polyester, ekologická viskóza Lenzing ™ EcoVero ™ z eukalyptu, bukové a smrkové dřevo, materiál Lyocell-Tencel ™ jemný pro kůži a Eastman Naia ™ z dřevní buničiny – hypoalergenní materiál, který je měkký na dotek.
Oblečení z kolekce Joyful #EcoAware je vzdušné, což podtrhuje i jeho jednoduchý střih. Nese se v módních odstínech fialové a zelené (mátové a limetkové) stejně jako klasické bílé a béžové. Jednotné barevné schéma narušují jemné květinové potisky na šedém pozadí a abstraktní lineární vzor inspirovaný přírodou. Průhledný kabát, moderní košilové šaty, tričko s krátkým a vypovídajícím sloganem „I am real“, bunda nebo dámský oblek jsou skvělými příklady toho, jak mohou být trendy šetrnější k životnímu prostředí.
V kampani na období jaro/léto 2020 září Naomi Chin Wing. Modelka pocházející z Trinidad a Tobago již několik let nechybí na týdnech módy v Paříži a New Yorku a chlubí se portfoliem, které zahrnuje focení pro nejznámější módní magazíny. Nově je ambasadorkou nové linie Reserved, která ctí ekologické materiály a technologie.
Kolekce Joyful #EcoAware je součástí strategie Eco Aware zavedené společností Reserved, která podporuje udržitelný rozvoj. Prvními kroky značky byla výroba kolekcí označené značkou Eco Aware a uvedení kolekce Premium Sustainable.
Foto: Reserved
Foto: Reserved
Foto: Reserved
Foto: Reserved
V letošním roce představí značka program For People For Our Planet, který si klade za cíl vyřešit problém ekologické výroby energie a řádného hospodaření s vodou. V příštích letech má zajistit, aby 30 % továren v jižní Asii pracovalo pod novými pravidly. Za tři roky bude podle plánu pokryto 100 % denimových továren a do roku 2025 bude polovina oblečení značky Reserved vyrobena podle pravidel Eco Aware. Díky programu For People For Our Planet sníží Reserved svou uhlíkovou stopu až o 15 %.
Společnost již nějakou dobu vede školení pro designéry v oblasti udržitelného designu, zřídilo se oddělení CSR a recyklují se kartonové obaly, v nichž jsou dodávány objednávky z online obchodu, které jsou následně znovu použity nebo recyklovány.
Kolekce Joyful #EcoAware Collection je k dispozici na prodejně Palladium a rovněž online na www.reserved.com.