Advertorial

Návrat ke kořenům: Po jakých trendech tento podzim sáhnout?

Letošní podzim se nese v jakémsi stavu bezvětří, vakua. Vracíme se zpátky do míst, kde je nám dobře, bezpečně a přesně něco takového očekáváme i od módních tvůrců a značek. Návrat ke kořenům. Pohodlí, komfortní zóna i trendy, které nespěchají zběsile kupředu, ale spíš se proměňují v souladu s naší náladou. Pojďme se podívat na značky a jejich podzimní kolekce, jež mají komfort zákazníka na prvním místě.

KARL LAGERFELD

Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Sako, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz
Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Kravata, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz
Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Kabát, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz
V nové kolekci se návrháři nechali inspirovat Marií Antoinettou. Značka oživila siluety tohoto období, například korzety nebo volánová zakončení, objevuje se také téma 90. let, tzv. power dressing, který se promítá do sak, kalhot a kostýmů v moderním pojetí, nebo téma Anglie v podobě velmi strukturované krejčoviny s výraznými rameny, objemnými rukávy a koženým vzhledem od hlavy až k patě. Součástí jsou také oversize kokonové kabáty, sametové peleríny, ponča a technicky propracované trenčkoty. 
Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Kabelka, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz
Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Kabelka, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz
Foto: Archiv KARL LAGERFELD/Vermont.cz
Kabelka, KARL LAGERFELD, prodává Vermont.cz

Brooks Brothers 

Foto: archiv Brooks Brothers/Vermont.cz
Nová řada Brooks Brothers pro ženy přechází do podzimu s elegancí. Kreativní ředitel Zac Posen se inspiroval květinovou výšivkou od Pierre Marie a v kombinaci s barevnou paletou studených tónů zvýrazněnou teplými, zlatými odstíny vytvořil sofistikovaný pohled na nostalgickou romantiku amerického západu. Kolekce nabízí siluety inspirované květinovým vzorem, stejně tak lahvově zelené a rafinované tartanové obleky a nechybí elegantní vzor Prince of Wales, voskovaný bavlněný, vojenský i klasický prošívaný kabát, svetry z jemného merina, výšivky a háčkování. 
Pro off-duty styl značka obnovuje Supima® džíny, jenž perfektně ladí s pruhovanými tričky anebo s luxusními košilemi na míru Knit. K outfitu, jenž doslova naplňuje návrat ke kořenům, perfektně sedí neutrální odstíny mokasín v tmavě vínové a námořnické, praktické tašky a cross body kabelky v karamelové barvě. Nelze opomenout kultovní fleecový žakár, luxusní italské hedvábné šátky i nadčasové řetízkové šperky. 
Foto: archiv Brooks Brothers/Vermont.cz
Šaty, Brooks Brothers, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Brooks Brothers/Vermont.cz
Šaty, Brooks Brothers, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Brooks Brothers/Vermont.cz
Kostým, Brooks Brothers, prodává Vermont.cz

Gant

Foto: archiv Gant/Vermont.cz
Hlavní inspirací nové kolekce Gant podzim/zima 2020 je město úzce spjaté s ryzí divokou přírodou, tzv. great outdoors. Designéři čerpali z archivů od 50. let až do současnosti a inspirace pro nadcházející sezonu byla na světě. Značka se zrodila v New Havenu v roce 1949 a její dědictví je navždy úzce spjato s americkým východním pobřežím. „Vytvořili jsme kolekci, která opravdu dokonale ukazuje naše preppy dědictví,“ říká Karen Vogele, EVP of Product and Design. „Kultovní a ikonické kousky jako Heavy Rugger, Varsity Jacket a Cable svetry jsou představeny v krásných podzimních odstínech, prémiových materiálech a nechybí ani zajímavé vzory jako tartan a paisley anebo ikonické G.“ 
Foto: archiv Gant/Vermont.cz
Mikina, Gant, prodává Gant.cz
Foto: archiv Gant/Vermont.cz
Šaty, Gant, prodává Gant.cz
Foto: archiv Gant/Vermont.cz
Sako, Gant, prodává Gant.cz
Kolekce se dělí na tři tematické části. První je inspirována životem v Bostonu a aktivním životním stylem obyvatel východního pobřeží. Je protkána prvky z oblečení na hiking, které však jdou skvěle ruku v ruce s moderním office lookem. Druhou část ovlivnila cesta vlakem do Maine a podzimní výlet po Národním parku Acadia. V kolekci proto nechybí pořádné pletené svetry a péřové bundy. A nakonec je tu přivítání nového roku, které si žádá stylové oblečení na úrovni. Kreativní styling můžete docílit kombinací tradičních preppy kousků se slavnostními outfity v podobě obleků nebo večerních šatů.

Camel Active 

Foto: archiv Camel Active womenswear/Vermont.cz
Duality života. Takové je téma kolekce značky Camel Active, která vždy velmi trefně využívá protichůdné prvky sportovního stylu v kombinaci s trendy. Toho je dosaženo i tentokrát, kdy je notně využíván colorblocking, tón v tónu a sportovní prvky se spojily s detaily pracovních oděvů a outdoorem. „Móda dnes není jen o barvě, materiálech, střihu a designu. V tuto chvíli zákazníci hledají víceúčelové outfity, které zohledňují i ekologii,“ vysvětluje hlavní návrhář Joseph Lim.
Udržitelný přístup je nyní pro značku velmi důležitý, a proto v Camel Active změnili celé portfolio základních pánských a dámských triček na organickou bavlnu, lehké prošívané bundy jsou nyní z recyklovaného PET polyesteru a všechny visačky či štítky jsou tištěny v souladu s ekologickými zásadami.
Kolekci tvoří základní trička, elegantní topy, měkké pleteniny i květinové šaty, výrazné kalhoty, blejzry, parky a ikonické outdoorové oděvy, které jsou pro Camel Active tak typické. Modely se můžou nosit jak samostatně, stejně tak se dají jednotlivé kousky vrstvit. Samozřejmostí jsou maxi šátky, které se obzvlášť na podzim budou velmi hodit.
A to není vše – nově si můžete pořídit i boty, které skvěle doplní váš šatník. Camel Active vyslyšel poptávku zákazníků a představil kolekci obuvi vhodnou pro každé roční období. Inspirace outdoorem a trekingem se promítla do robustní podrážky, naleznete zde i celoroční tenisky. A pokud by vám v nich byla zima, značka přináší i zimní verzi s kožíškem. 
Foto: archiv Camel Active womenswear/Vermont.cz
Šaty, Camel Active, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Camel Active womenswear/Vermont.cz
Svetr, Camel Active, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Camel Active womenswear/Vermont.cz
Kabát, Camel Active, prodává Vermont.cz

Odd Molly

Foto: archiv ODD MOLLY/Vermont.cz
Kalifornská Venice Beach v 80. letech, opálená kráska, jež bez skatu neudělá krok, ale zároveň působí tak elegantně, že chcete okamžitě vypadat jako ona. Přesně tato scenérie inspirovala značku Odd Molly, jejíž zakladateté se chtěli vymanit z běžných konvencí, dělat si módu po svém a jednotlivými módními prvky dát světu vědět, že žijeme tady a teď. Kolekce na sebe každý rok pružně navazují, a i když je z té podzimní cítit převážně díky pastelovým barvám a jednotlivých barevným přechodům lehká nostalgie, jedná se opět o nadčasové kusy, které můžete pohodlně kombinovat až do jara.
Klíčovými barvami sezony jsou pastelově i temně modrá, světle fialová i burgundská a všudypřítomná je béžová, jež přechází do hnědých odstínů. Oversize svetry se střídají s upnutými kalhotami, výšivky se z maxi šatů přesunuly na mikiny a elegantní saka v prodloužené délce vás budou bavit natolik, že je budete chtít nosit i doma. Samozřejmostí jsou maxi kabáty i bundy v kratší délce. Je jen na vás, co si vyberete, módní přešlap neuděláte.

Peak Performance

Foto: archiv Peak Performance/Vermont.cz
Skandinávské světlo z hor. Žádná přetvářka ani trendy, které zmizí stejně rychle, jako se objevily. Barvy, jež si rozhodně zapamatujete. Tak přesně to naleznete v aktuální kolekci švédské značky Peak Performance. Těště se na klasické odstíny i pastelově růžovou, studeně modrou, šedou a khaki.
Kromě tradičních funkčních lyžařských setů značka představila i oblečení do města, inspirované aktivním životním stylem a osvědčenými kousky z archivu, protože osmdesátá a devadesátá léta se letošní sezonu vrací opravdu ve většině kolekcí napříč značkami i návrháři. Peak Performance na přírodu nemyslí jen při navrhování, ale i při výrobě; materiály z recyklovaných vláken nebo menší spotřeba vody už jsou tradiční součástí každé kolekce. 
Foto: archiv Peak Performance/Vermont.cz
Kabát, Peak Performance, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Peak Performance/Vermont.cz
Bunda, Peak Performance, prodává Vermont.cz
Foto: archiv Peak Performance/Vermont.cz
Mikina, Peak Performance, prodává Vermont.cz

La Martina

Foto: archiv La Martina/Vermont.cz
Jak je známo, vášní značky La Martina je pólo a vzešla přesně z toho, k čemu odkazuje její logo. Lando Simonetti, který pro tento královský sport žil, původně nabízel hráčům kompletní profesionální výbavu. Ovšem jeho originální týmové dresy oslovily veřejnost i mimo pólo a zrodila se myšlenka proměnit La Martinu v módní brand.
Foto: archiv La Martina/Vermont.cz
Bunda, La Martina, prodává Vermont.cz
Foto: archiv La Martina/Vermont.cz
Svetr, La Martina, prodává Vermont.cz
Foto: archiv La Martina/Vermont.cz
Kalhoty, La Martina, prodává Vermont.cz
V zimní sezoně značka navazuje na tradici zabalenou do kabátu současnosti. Hlavní prvky stále odkazují ke sportu, ovšem tentokrát je vidět i vliv britského stylu a světa motorkářů. V kolekci najdete péřové parky, blejzry, elegantní košile, polo trička s límečkem i tradiční outfity reflektující dnešní dobu. Ideální volba pro ty, kteří sází na nadčasovost.