Advertorial

Jen vy, luxus a příroda: Hotel & Chalets Puradies

Puradies – svět sám pro sebe a pro tebe. Tak zní motto hotelu na údajně nejslunnějším svahu v Leogangu, který je součástí největšího rakouského lyžařského regionu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dlouhý název? Věřte nám, že poté, co jej byť jen jednou navštívíte, naučíte se tato magická slova nazpaměť. 
Milujete hory i přírodu, ovšem z luxusních standardů se vám nechce slevovat? Pak tu pro vás máme tip na hotel, kde se perfektní architektura snoubí s lesy, loukami a přírodou jako z těch nejkrásnějších fotografií. Celý hotelový areál Puradies se rozprostírá na slunečné náhorní plošině, obklopen horskými pastvinami a vrcholky leogangského světa hor. Místo, které je téměř magické. A to teprve s naší imaginární prohlídkou místa začínáme.
Můžete si vybrat mezi stylovými pokoji, suitami přímo v hotelu, nebo se ubytovat v jedné z pohodlných, hotel obklopujících luxusních chat Premium Chalets.  
Foto: Archiv hotelu Puraides

Badhaus „Innere Mitte“  

Pokud nechcete na túru, odpočívat a meditovat můžete ve wellness areálu Badehaus, který se nachází na břehu přírodního jezírka přímo za hotelem. Zvenčí vypadá jako relikt už snad pozapomenuté romantiky horských chat, uvnitř však nabízí spa na nejvyšší úrovni: prosklené sauny s výhledem na impozantní svět hor, parní lázně, infrakabiny a prostorné odpočívárny. Určitě věnujte pozornost i Škole masáží.
Náš tip: Dvě suity Puradies Private Spa Suiten Wolke 7 mají i vlastní lázně, to už stojí zapřemýšlet nad rezervací, že?
Foto: Archiv hotelu Puraides

Bar & lounge Freiraum

Unikátní architektonický počin. Dvoupodlažní bar & lounge Freiraum je příkladem skvělého nápadu a řemeslné dovednosti. Majitelé hotelu se tak pyšní cenami za design, jenž bar dostává. 

Gastronomie v alpském stylu 

Tým kuchařů v čele s šéfkuchařem Albertem Dschulniggem nadchne osobním stylem. Majitel i šéfkuchař jsou přesvědčeni, že základem skvělé kuchyně jsou čerstvé regionální produkty, především sezonní, které jsou plné síly. Hlavním dodavatelem kuchyně je vlastní horský bio statek, který hotel zásobuje kvalitním masem, vejci a mléčnými výrobky ať při večerních menu, nebo i během dne v hotelové à la carte restauraci ESS:ENZ.
Foto: Archiv hotelu Puraides

Snít s otevřenýma očima: Steinalmdorf

Kousek nad hotelem jsou na stráni postaveny chalety. Tato malá alpská vesnička, kterou dnes tvoří čtrnáct různě velkých chatek, byla jednou z prvních v tomto regionu. Za rustikálními, sluncem vyšisovanými fasádami se skrývá moderní alpský interiér. Kdo se nechce vzdát hotelového servisu, může si objednat nejen snídani nebo večeři přímo do chatky, ale i maséra nebo kosmetické služby.

Cyklistický ráj

Puradies se také prezentuje jako hotel pro bikery a cyklisty všech kategorií, a tak je vybaven nejen kvalitními prostorami pro garážování kol, ale i servisem: od čištění až po drobné opravy. Hotel navíc spolupracuje s místními bike experty z cykloagentury Elements, kteří nabízejí kurzy a lekce pro všechny druhy cyklistiky. 

 Embachalm  

Původně kovárna, dnes autentická horská chata. Jsou tu pořádány stylové večeře u krbu s pravou alpskou atmosférou. Embachalm je rovněž ideální pro organizaci oslav a svateb.

Bio statek

Pýchou celé oblasti je i historický bio statek. Pravidelně po tři sta let zásobuje místní obyvatele i zvířata nejlepšími bio produkty; čerstvou zeleninou, šťavnatým ovocem, zdravými vejci a prvotřídním masem v bio kvalitě.