Advertorial

Jak se z basketbalové boty stala streetstylová ikona

Converse představuje globální kampaň s heslem Nikdo nevidí svět tak jako my. Ukazuje nebojácnost skejťáků a jejich jedinečného ducha. Spojuje je odvaha posouvat hranice. Sdílená mentalita, v níž vidí každou překážku jako příležitost k experimentování. Spojuje je odhodlání zvednout se po pádu a zkoušet to dál. V kampani vystupuje 8 skejťáků v čele s Louie Lopezem a Zionem Effsem. Converse ale v roce 2023 navrhl i AS-1 PRO s olympijskou skejtovou závodnici Alexis Sablone. 
Foto: converse
AS-1 PRO je skejtový model, který skvěle zapadá do současné Y2K nostalgie. Vztah Converse a skateboardingu se datuje hluboko do minulosti značky, kdy se v 70. letech stala populární mezi mladými kalifornskými skatery. Model AS-1 PRO si bere vizuální inspiraci z basketbalového dědictví Converse z 80. let a využívá současné technické inovace značky tak, aby vznikla cool a přitom vysoce funkční bota. Jde doslova o model pro každého. To je také největší výhoda AS-1 PRO – nemá uspokojit jen jeden typ člověka, ale nabízí využití napříč všemi sportovními subkulturami i široké veřejnosti. 
Foto: converse
Silueta je celá z kůže a má minimalistické asymetrické detaily jako například Star Chevron logo. Na jazyku najdete klasické CONS jednobarevné logo. Špička boty je speciálně vyztužená pro maximální pohodlí. Výjimečný je model i tím, že jde o první Converse skejtovou verzi s takovým typem podrážky. Podle návrhu Alexis se podařilo inovativně vyřešit co nejlepší přilnavost boty na skejt a model AS-1 PRO nabízí to nejlepší pro všechny typy jezdců. 
AS-1 PRO ale nejsou jediné skejtové boty, které Converse vytvořil přímo s legendou Louis Lopezem. Další skatové modely, které se v kampani objeví, jsou One Star v několika kožených úpravách, Fastbreak Pro a pochopitelně i klasika v podobě Chuck 70 modelu. 
Celou kampaň a modely objevíte na https://www.converse.cz/skatemindset