Advertorial

Cover star Vogue CS Małgosia Bela tváří nové kampaně Reserved

Jak se budeme oblékat v tomto roce? Plynně se navrátíme k tomu, co jsme nosili předtím, než nás spoutala pandemie, či už zůstaneme věrni pouze neformálnímu oblékání? Anebo obojí dohromady? Právě nová kolekce Reserved je přesně taková. Na jedné straně jemná a pečlivě propracovaná, na té druhé odrážející realitu a praktické aspekty života. A když dodáme, že tváří kampaně je Małgosia Bela, cover star prosincové Vogue CS, pozornost všech je zaručena.
Foto: Courtesy of Reserved
Vše do sebe pomalu zapadá. Vstup do nového roku přináší naději, nová předsevzetí, ale také v nás vyvolává zvědavost o naší budoucnosti plné snů a krásných vizí. Chceme se po dlouhé době nově nadechnout, cítit se svobodně, ale zároveň se nespokojíme jen s něčím neosobitým. Setkání dvou původně neslučitelných stran, které se promění v jednotu. Voda a země. Tak přesně na nás působí nová kolekce značky Reserved Age of Aquarius, kde zazářila právě Małgosia Bela, která již s Reserved několikrát spolupracovala.

Z pohádky realita

Čím to celé začalo? Inspirací pro kolekci byla legenda o rybáři a mořské panně. Příběh vypráví o střetu dvou světů: praktického, věcného a éterického, něžného. Je to pohádka plná kontrastů a protikladů, které se navzájem přitahují a kde slibuje mořská panna, že rybáře provede bezpečnými námořními cestami a ochrání ho před nebezpečím. Rybář, přestože má vždy pragmatický přístup, se tímto slibem nechává unést. Jak přiléhavé k dnešnímu světu, nemyslíte?
Foto: Courtesy of Reserved
Foto: Courtesy of Reserved
Foto: Courtesy of Reserved

Barvy. Struktury. Materiály

Krémová, světle modrá ve všech odstínech, barva slonové kosti. Kolekce odkazuje na chladnou zimní mořskou krajinu s mrazivou vodou a oblohou, pískem a mořskou pěnou. Struktury zvolených materiálů odrážejí pohyb podmořského světa, korálů, skal a perel. Z této jemné estetiky vzniklo oblečení, které je pohodlné a funkční, ale také plné překvapivých detailů a moderních řešení. Mezi rybářskými, tedy praktickými kousky najdeme světle modrý kabát, vanilkovou mikinu s kapucí nebo trendy „shacket“ (hybrid mezi vlněnou košilí a lehkou bundou). Za pozornost stojí kalhoty a jejich střih nebo lacláče připomínající rybářské kalhoty. Co se týče jemnějšího protějšku, mořské panny, kolekce má ambice zaujmout jemnými, lehce průhlednými šaty se zvlněnou látkou v pase, sukní se širokým volánem, halenkou s výrazným ozdobným límcem a rolákem z materiálu připomínajícího mořskou pěnu. Pletené svetry i vlněné kalhoty jsou už na pohled tak jemné, že je chcete vlastnit všechny. Dokonalý příklad toho, že protiklady se přitahují.
Foto: Courtesy of Reserved

Doplňky budoucnosti

Co se týče dopňků, i zde inspirací byly hlubiny i mělčiny moře samotného. Právě tyto atributy se staly vzorem pro ručně pletenou perlovou kabelku ve tvaru korálu, perleťové vlasové sponky a řetízek na brýle, hedvábný šátek s originálním potiskem s motivy podmořského světa. A za ty, kteří se přiklánějí spíš k rybáři než k mořské víle, praktické doplňky zde zastupují typické vysoké holínky, boty v loveckém stylu nebo taška inspirovaná námořnickým vakem. 
Ke komu se přidáte? Jste tým mořské panny anebo rybáře? My jsme jednoznačně pro kombinaci obou, protože jedině tak nám dává celá kolekce Age of Aquarius smysl.