Advertorial

Beauty food: smart-aging kolagenový drink

Nejdřív tu byly čaje, pak čerstvá šťáva z kapusty a nejrůznější vývary. Když se však chcete propít k lepší pleti, nejlepší je kolagen. Kouzelný drink, který vám pomůže k zářivější pokožce, pevným konturám obličeje i těla, pružnějším svalům a méně vráskám.
Na začátek trochu teorie. Proč je kolagen tak důležitý? Jedná se o důležitou bílkovinu v našem těle. Stará se o pružnost a pevnost. Stinnou stránkou však je, že přibližně od 25. roku začíná jeho hladina klesat a jeho produkce se zpomaluje. K nejviditelnějším příznakům patří vrásky. Dodávat kolagen tak můžete dvěma způsoby, s pomocí krémů či sér a zevnitř. 
Krémy jsou jasné, nanesete a doufáte, že si z nich horní vrstva pleti vezme alespoň část. To důležité se však děje pod povrchem, proto je doplňování kolagenu zevnitř chytřejší řešení. Vnitřně užívaný kolagen působí na pokožku celého těla, nikoliv jen tam, kam aplikujete krém.

Není kolagen jako kolagen

Aby to nebylo tak jednoduché, při výběru kolagenového drinku si musíte pohlídat, že obsahuje správný typ kolagenu. Těch je hned několik. Vás by měly zajímat asi nejvíce dva. Kolagen typu I se nachází v pokožce a kolagen typu II v kloubech. A svou roli hraje i to, zda máte tzv. nativní kolagen, nebo hydrolyzovaný, což jsou kolagenní peptidy. Právě u nich klinické studie ukazují pozitivní vliv na kvalitu pleti. 

Proč ho užívat

Seznam benefitů je hodně dlouhý. Pevnější a pružnější pokožka, méně viditelné vrásky, zdravé vlasy, silné nehty. Pokud máte dokonale vyvážený jídelníček s organickými živočišnými bílkovinami, s velkou pravděpodobností vám kolagen nechybí. Pokud jíte jen rostlinnou stravu, hodně cestujete nebo si jídelníček moc nehlídáte, kolagenový drink vaše tělo přivítá. 

Jak na to

Nejjednodušší řešení je to nejlepší, což v případě kolagenu platí na sto procent. Vyberte si prášek bez příchuti a budete mít nekonečné množství možností, jak ho užívat. The Solution norské značky Oslo Skin Lab obsahuje 100% čistý hydrolyzovaný kolagen typu I bez vůně a příchuti, proto ho můžete přidat do čehokoliv. Stačí rozmíchat ve sklenici čisté vody, přidat do džusu, ovesné kaše, ale i do čaje nebo kávy. V jednom balení najdete 28 sáčků, v každém z nich je optimální denní dávka těch nejkvalitnějších kolagenních peptidů. 

Kolik týdnů ho pít

Odborníci se také shodují, že kolagenové drinky potřebují čas, aby ukázaly, co umí. Nečekejte zázraky po jednom dni nebo týdnu, klinické studie The Solution ukázaly viditelné zlepšení po 8 týdnech pravidelného užívání. Vrásky se výrazně zmenšily, zvýšila se pružnost pokožky a po půl roce se u sledovaných žen zlepšila i celulitida.