Vogue Support Local

Nová kolekce Terezy Rosalie Kladošové v Paříži

Joy in Parisland – kolekce pro sezonu jaro/léto 2023 české módní designérky Terezy Rosalie Kladošové byla představená v rámci pařížského Designweeku. Rozpustilé modely zdobí vyřazené skleněné korálky jablonecké Preciosy.
Po zařazení tvorby Terezy Rosalie Kladošové do portfolia online gigantu Zalando je tento počin druhým zahraničním projektem značky. Právě její posun do zahraničí je pro lokální, nezávislé brandy největší výzva.
Foto: Vojtěch Veškrna for Tereza Rosalie Kladošová
Foto: Vojtěch Veškrna for Tereza Rosalie Kladošová
Foto: Vojtěch Veškrna for Tereza Rosalie Kladošová
“Chtěli jsme kolekci ukázat zahraničnímu publiku a profesionálům v oboru, a proto jsme se spojili s pařížskou PR agenturou. Prezentace v zahraniční je celkově nákladnější a produkce je samozřejmě složitější, ale České centrum nám produkčně pomohlo a hlavně mají skvělý prostor na skvělé adrese,” komentuje Tereza rozhodnutí, proč právě Paříž.
Pop-up s kolekcí hostí České centrum v Paříži a v rámci pařížského fashion weeku bude 28. 9. na stejném místě speciální akce. Kolekce vás zavede do továrny TRK v pařížském Lunaparku, symbolem zábavy i kýče. Radost srší i z oděvů a celá kolekce je inspirovaná jak odrážejícím se spektrem barev, tak koloběhem života. Tereza představuje další fantazijní svět, plný jejích oblíbených předmětů a elementů, ilustracemi motivů Parislandu a rozličných struktur.
“V životě se obklopuji radostí a chci, aby to oblečení, které nosím, vyzařovalo,” komentuje Tereza inspiraci. “Nejde o to, že nevnímam vážnější témata, ale v tvorbě to reflektovat zatím nechci.”
Kromě korálků Preciosa Tereza experimentovala s vlastní látkou tkanou v Itálii z hedvábí a viskózy. 
Na adrese Českého centra, 18 rue Bonaparte Paris, můžete vidět celou kolekci do 30. září. Oblečení a doplňky v podobě kabelek a korálkových šperků je již možné předobjednat na e-shopu.