Wellness

Koupel, která zatočí s nachlazením, bolavými svaly a suchou pokožkou

O tom, že pořádná horká koupel může být lékem na všechno, vás přesvědčí Vogue CS Junior Beauty Editor Josef Šlaich. 
Co pro vás znamená horká vana? Pro mě je koupel útočištěm před studeným nepřátelským světem, a to hlavně v posledních týdnech, kdy jsou teploty jako na houpačce. Pokaždé si přitom vzpomenu na Julii Roberts v Pretty Woman a tu obrovskou vanu plnou bublinek. Ostatně je to první věc, která mě při vstupu do hotelového pokoje nejvíc zajímá. Mramorová vana s výhledem na celý Soul? Sign me up!
Umění dokonalé koupele možná může na první pohled vypadat jednoduše. Hlavně z fotek na Instagramu. Nenechte se však ošálit líbivými příspěvky. Celé je to daleko komplikovanější.
Jakmile otočím kohoutkem a pustím vodu, začnu okamžitě pochybovat. Není voda příliš studená? Nebo zase moc horká? Kolik vody je tak akorát, abych v ní byl celý ponořený, ale ne natolik, abych vytopil koupelnu? Mám se nejdřív osprchovat? Jak dlouho v ní mám zůstat? Uf, je toho na mě příliš. 
Navíc jsem utratil pětistovku za fancy prášek do koupele s bio kokosem, který si díky minimalistickému obalu doslova koleduje o sdílení. Neměl jsem radši skočit do drogerie a koupit sůl z Mrtvého moře za stovku? A budu muset zase celý splavený drhnout vanu od černých fleků jako posledně, kdy jsem si dělal zázračný uhlový detox po vzoru Gwyneth Paltrow? Musím přestat, točí se mi hlava. YOLO!

Řekni mi, co si dáváš do vany, a já ti řeknu, kdo jsi

V tuto chvíli musíte hlavně popřemýšlet o tom, čeho chcete pomocí lázně dosáhnout. Její léčebná síla je zakořeněná v samotném rituálu ponoření, kdy vám horká voda projede od páteře až ke krku. Když se chcete rychle umýt, dejte si rychlou sprchu a přestaňte číst. Pokud vaše kůže připomíná aligátora, jste nachlazení, bolí vás svaly po cvičení, nebo jste jednoduše milovníci luxusu, čtěte dál.