Sustainability

Naomi Campbell si oblékla šaty, které sama představila na přehlídkovém mole v roce 1996

Jedny šaty. Jedno tělo. Dvacet sedm let. Na filmovém festivalu v Cannes ukázala supermodelka světu skutečné kouzlo haute couture a své úžasné kariéry.
Foto: Chanel
Naomi Campbell ve vintage haute couture šatech Chanel na filmovém festivalu v Cannes, 15. května 2024
Obléknout si staré šaty je zcela normální (hello, udržitelnosti), ale málokdo z nás může říct, že si znovu oblékl šaty, které debutovaly na přehlídkovém mole. Naomi Campbell je možná jediná, kdo to  říct může. A pokud se tím může pochlubit i někdo jiný, je ve skvělé společnosti. Udělala to pro Chanel Haute Couture
Na premiéře filmu Furiosa: Sága o Šíleném Maxovi v Cannes vytasila supermodelka model, který měla původně na sobě na přehlídce Chanel Haute Couture pro podzim 1996. Smyslné šaty dlouhé až na zem mají černý flitrový živůtek, jehož ramínka tvoří dvojitá šňůr perel, z nichž jedna jí přepadává přes ramena. Na sukni se střídají flitrované proužky s průsvitným černým tylem. Zatímco na přehlídkovém mole v 90. letech představila Campbell šaty s černým kombiné, v roce 2024 se rozhodla od extra vrstvy upustit a vzala si pod ně jen černé spodní prádlo.
O glamour look, v němž se Campbell promenádovala po přehlídkovém mole před 27 lety, se postaral stylista Law Roach, sám tehdy oblečený do charakteristického tvídového saka Chanel. Na rozdíl od přehlídky, kdy měla lakované lodičky s oblou špičkou, si supermodelka tentokrát obula matné černé lodičky se špičatou špičkou a přidala pár visacích náušnic. Vlasy nechala v objemných vlnách splývat. 
Naomi Campbell už dávno dokázala, že je jednou z nejvytrvalejších modelek všech dob. Teď navíc ukazuje, že i její šatník má svou nepopiratelnou hodnotu a je stejně flexibilní jako jeho majitelka. 
Foto: Chanel
Naomi Campbell ve vintage haute couture šatech Chanel na filmovém festivalu v Cannes, 15. května 2024
Foto: Condé Nast Archive
Naomi Campbell na přehlídce Chanel Haute Couture podzim 1996
Článek vyšel v originále na vogue.com.