Sustainability

Udržitelné doplňky, které by neměly chybět v žádné koupelně

Investice do následujících 9 beauty doplňků se vyplatí. Přinášejí totiž nejlepší výsledky, a nemusíte si k nim kupovat (a tím vytvářet další odpad) už nic dalšího. 
Nakupujte chytře. To je ta správná cesta, jak si užít do nejlepší, neomezovat se, a přitom svým chováním nepřispívat k už tak zoufalé situaci na poli životního prostředí. Každý krok se počítá a můžete začít ve své koupelně. Ale jak? Pořiďte si jen to, co opravdu budete používat. V kvalitě, která vydrží víc než jednu sezonu. 
Ať už máte jakékoliv vlasy, dobrý kartáč se hodí vždycky, stejně jako výkonný fén. Tady nešetřete a jděte si kvalitní pomůcky koupit ke svému kadeřníkovi. Paddle Brush od Framar oceníte s rovnými dlouhými i krátkými kudrnatými vlasy. Ať už po ránu hodně spěcháte, nebo si dáváte s účesem na čas, fén Supersonic od Dyson bude perfektní volbou v obou případech. Navíc vám odpadne starost o čištění filtru u klasického vysoušeče.
Foto: Getty Images
Od chvíle, kdy se na scéně objevila Cara Delevingne uběhlo pár let, nicméně upravené obočí se nosí pořád a rozhodně do budoucna i bude. Oboustranný kartáček od Benefitu vám poslouží i víc než dekádu, stačí ho jednou týdně umýt a důkladně vysušit. Ještě nemáte kleštičky na řasy? Chyba! Ať už jsou trendy kolem líčení řas jakékoliv, ideální tvar vypadá za všech okolností božsky. Na kleštičky z řady Dior Backstage se můžete stoprocentně spolehnout. To samé platí o kvalitní pinzetě. Najít tu správnou však vyžaduje moře trpělivosti a přešlapů. Ulehčíme vám práci: Sáhněte rovnou po stříbrné od Tweezerman s ostrým, tenkým hrotem. Vytrhne i nejjemnější chloupky, zatímco ty zarostlé jednoduše a rychle uvolní. Konec plastových holítek! Kromě toho, že za ně za celý svůj život utratíte nehorázné peníze, jsou, mimochodem, velmi neekologické. Pořiďte si raději klasický holicí strojek, u nějž budete vyměňovat jen žiletky. Ten od UpCycle se dá používat na tvář i tělo a hlavně — není z plastu! Používá se spolu s holicím krémem, olejem, nebo klasickým holicím mýdlem, které jednoduše napěníte. Pětihvězdičkové recenze a beauty ceny mluví jasně.
Když už jsme u těla, nezapomeňte ani na tělový kartáč na dry brushing. A proč byste kartáčování na sucho měli zařadit do své rutiny? Třeba proto, že podporuje krevní oběh, do kůže při ní pronikne víc živin a ještě ji vyhladíte, takže se vlastně jedná o metodu šetrné exfoliace. Postačí vám k tomu jen jeden kousek. Napořád. Pokud si dobře vyberete. U Barbary Sturm nemůžete sáhnout vedle. Stejně jako u značky Margaret Dabbs a jejího pilníku na chodidla. Je z oceli, takže ho nikdy nemůžete zlomit, ani jinak zničit. Jenom vyměňujete brusné polštářky, které vám ale vydrží velmi, velmi dlouho. Máte často opuchlé oči a po ránu potřebujete prostě „nakopnout“? Pak se vám rozhodně vyplatí investovat do sady Cryo De-Puffing Edit od 111SKIN. Najdete v ní kromě hydratačních masek a krému také Cryo Sculpting Tools, pomocníky z chirurgické oceli. Použijte je na chladivou masáž očního okolí,  rozproudíte si krevní oběh, bleskově zametete s otoky a vypnete pleť. Fungují na oční okolí i celou tvář.