Cestování

Pět míst, kam odjet na zimní prodloužený víkend

Není nic lepšího, než odjet někam daleko od města a užít si luxus zimy v tom pravém slova smyslu. A když říkáme luxus, myslíme tím skutečné hotely, kde nemusíte řešit vůbec nic. Jen si užívat sníh, wellness a přírodu. A pokud jste si mysleli, že sehnat ubytování během prodlouženého víkendu je mise nemožná, máme pro vás dobrou zprávu. Vypátrali jsme za vás ty nejlepší hotely, kde vás rádi přivítají. Nemáte zač.

BOUTIQUE HOTEL WACHTELHOF

Urslaustraße 7, A-5761 Maria Alm - Hinterthal, Rakousko
Horské městečko, které leží nedaleko Salzburgu, se kromě dokonalých zasněžených kopců může pyšnit i perfektním butikovým hotelem, který opravdu právem vlastní pět hvězdiček. Nejbližší lyžařské středisko Hochkönig leží pár minut chůze od hotelu, a kdyby se vám chtělo cestovat dál, máte bezplatný skibus na ty nejlepší lyžařská centra. Kdo sněhu neholduje, jistě jej zde uspokojí luxusní hotelové spa, které je vyhlášené. Venkovní jacuzzi s výhledem do zasněžené krajiny je jeden ze zážitků, které byste si měli rozhodně dopřát, a to nemluvíme o sauně či venkovnímu bazénu. Pokoje jsou vybavené v horském, dřevěném, ale přesto luxusním stylu, který si ihned oblíbíte. Je třeba dodávat, že jídlo zde vaří ti nejlepší rakouští kuchaři? Tři noci pro dva v hotelu Wachtelhof vás vyjdou na 58 000 Kč.

VILLA MEMORIES

Vylanta 219, 76316 Fryšták, Česká republika
A teď zpátky do Čech. Ale jak jsme avizovali v úvodu, město nečekejte. Nechte o sebe pečovat v butikovém hotelu ležícím na klidném místě ve Zlínském kraji. Zrelaxujte se v bylinkové sauně, na jedné z exkluzivních masáží, nebo v bazénu navozujícím pocit mořské hladiny. Dopřejte si konzultace s odborníky a projděte detoxem ušitým na míru. Užijte si to nejlepší jídlo od lokálních dodavatelů nebo se nechte dovézt na romantickou večeři do některé z doporučených restaurací v okolí.  Lyžování také nebude problém. V okolí Villy Memories se nacházejí hned čtyři různé ski resorty. My doporučujeme Snow park Svah, kde je i noční lyžování se skvělou atmosférou. Anebo prostě jen usedněte k večernímu povídání se sklenkou vína z JAR, které vybrala přední jihoafrická sommeliérka. Villa Memories byla letos navíc oceněna jako nejlepší rodinný butikový hotel v Evropě a ve své kategorii se zařadila mezi čtyři nejlepší ubytovací zařízení na světě, takže není důvod váhat s rezervací. Tři noci pro dva vás ve Ville Memories vyjdou od 26 940 Kč.

HOTEL LOMNICA

Tatranská Lomnica 92, 059 60 Vysoké Tatry, Slovensko
Když do Tater, tak jedině sem. Kdo by se nechtěl ráno probudit s výhledem na zasněžené vršky Lomnického nebo Slavkovského štítu? Snídaně do postele není problém. Ale pro ty, kterým zasněžené hory nedají spát, je tu hned lyžařské středisko Tatranská Lomnica, které je nejvýše položené na Slovensku (a také jedno z nejkvalitnějších). Když se pozorně porozhlédnete po tomto luxusním hotelu s dlouhou historií (otevřen byl roku 1894) možná nebude na lyže čas. Hotelový komplex nabízí spa v nejlepší kvalitě, beauty salon či salonky, kde si při skleničce toho nejlepšího šampaňského můžete číst nebo jen tak koukat z okna a kochat se výhledem. Navíc hotelový concierge vám je po celý den k dispozici, aby vám v hotelu splnili, na co si jen vzpomenete. To stojí za výlet, nemyslíte? Tři noci pro dva vás v Hotelu Lomnica vyjdou od 17 600 Kč.

RESORT SVATÁ KATEŘINA

Svatá Kateřina 327, 39464 Počátky, Česká republika
Ještě stále jste tu nebyli? Odpustíme vám jen v případě, že to ihned napravíte, dáte městu na pár dní sbohem a přijedete si do resortu užívat přírody a sněhu. Auta ani výdobytky civilizace tu nemají šanci, mobil doporučujeme z vlastní zkušenosti nechat na pokoji. A vy se tak ve Svaté Kateřině můžete oddat relaxačním procedurám, výletům na saních tažených koňmi či józe a meditaci. Zkrátka zažít toto místo zasypané sněhem je skutečná lázeň pro duši. A aby ta lázeň nebyla jen duševní, objednejte si privátní venkovní vířivku uprostřed sněhových kopců. Zde nemají černé myšlenky šanci, nazujte sněžnice a jděte si vyčistit hlavu. Tři noci pro dva v Resortu Svatá Kateřina vás v balíčku S úsměvem a bez stresu vyjdou od 17 880 Kč.

QC Terme Grand Hotel Bagni Nuovi

Via Bagni Nuovi 7 - Valdidentro, 23030 Bormio, Itálie
A co by to bylo za doporučení, kdybychom zde nezmínili i Alpy italské. To by byl hřích. Takže milovníci luxusu, kvalitní kávy, prudkých sjezdovek a ještě divočejšího Apré-ski - zde je vaše místo. Cesta z Prahy je sem dlouhá (okolo osmi hodin), ale za tu krásu to stojí. A za ten výhled, kvalitní alkohol i luxusní spa také. A než se začnete obouvat do lyžáků (Bormio má výborný ski resort), v lázních chvilku zůstaneme. V hotelu se totiž nachází venkovní i vnitřní rozsáhlé bazény, vodopády i vířivé kádě, které vás uprostřed zasněžených hor uvedou v úžas. A to bez přehánění. A místní restaurace nebo bar? Dokonalost sama. Jezdí sem dokonce odpočívat nejedna star z Hollywoodu. Která? To už budete muset vypátrat na vlastní pěst. Tři noci pro dva vás v QC Terme Grand Hotel Bagni Nuovi vyjdou od 29 940 Kč.