Cestování

Kam na nejlepší kynuté koláčky v Praze

Tradiční, experimentální, bezlepkové. Kynuté koláčky se v uplynulých letech vrátily na scénu. Ať už si je chcete vzít s sebou, poslat svým přátelům jako pozornost, nebo si tyhle dobroty vychutnat u stolečku ke kávě, připravili jsme pro vás seznam těch nejlepších pražských pekáren, které právě teď redefinují koláčkovou kulturu. 
Foto: Instagram @sodo_bistro, @kuskolace, @etapa_pgfoodies

Kus Koláče

Foto: Instagram @kuskolace
Kus Koláče
Království tradičních koláčů, které vyrostlo na Vinohradech, způsobilo hned od svého otevření takovou euforii, že slibované dobroty musejí dopékat několikrát za den. Není se čemu divit, koláčky rozhodně nestrádají, právě naopak. Vychutnáte si na nich hromadu ovoce, tvaroh přelitý máslem tak, že vám bude téct po bradě, a to je k nezaplacení. I to je důvod, proč se koláčky odsud staly oblíbenou volbou, kdykoliv v redakci Vogue CS něco slavíme.

Etapa

Foto: Instagram @etapa_pgfoodies
Etapa
V Karlíně narazíte na zajímavou nabídku kynutých koláčů, které mají netradiční zpracování. Pečlivě vyladěné kombinace chutí nejen překvapí, ale rozhodně potěší. A pokud nehledáte jen inspiraci k tomu, co na zub, právě tady najdete designové doplňky, které vám můžou dělat radost i doma!

Další Kus

Foto: Instagram @dalsikus
Další kus
Jestli nepatříte k milovníkům sladkého, pak se vydejte opět na Vinohrady. Po nadšení, které přinesl podnik Kus Koláče, se hned vedle zrodil jeho mladší brácha, akorát ve slaném kabátku. Zde dostanete nejen skvělé sezonní slané koláčky, ale můžete si dát i cokoliv z francouzských specialit — přes sendviče až po domácí pomazánky. 

Babiččina spíž

Foto: Instagram @babiccinaspiz_cz
Babiččina spíž
Pro bezlepkové koláčky zamiřte na Staré Město. Tato pekárna nabízí široký sortiment koláčků a dortů s recepty promyšlenými tak, že vůbec nepojmete podezření, že mlsáte bez špetky lepku, cukru, a dokonce někdy i v rámci vegan stravy.

Šodó

Foto: Instagram @sodo_bistro
Šodó
V tomhle dejvickém bistru připravují koláče podle sezon. Na jaře si tu tak pochutnáte na rebarboře, zatímco podzimu kralují švestky. Kromě koláčků si tady ale užijete i kompletní snídaně, oběd, případně večerní posezení u vína.

Kolektor

Foto: Instagram @kolektorcafe
Kolektor
Milovníky umění a architektury si najdou to své v kavárně, která se ukrývá ve Veletržním paláci. Ideální místo pro home office či schůzku s přáteli, které navíc zdobí designový interiér a doplňuje vůně tradičních koláčků, je zkrátka zárukou hezkého dne.