Cestování

Romantický víkend: toto jsou nejvíc sexy ložnice podle Vogue

Když se řekne romantický výlet, většinu napadne Paříž a malinký pokojík s kytkou rudých růží. Stejně tak si můžete dát nezapomenutelné rande v Londýně, prosluněném Toskánsku i na chladném severu. Na zámku, na lodi, s komorníkem, se soukromým bazénem a výhledem na park. Naplánujte si výlet pro dva (pro tři, čtyři, nebo jak to právě máte) do nejvíc sexy hotelových ložnic po Evropě.  

The Mandrake Suite

Černá postel s černými nebesy připomínající beduínský stan, černá vana (ale také oddělená sprcha, pokud chce mít větší soukromí nebo provozovat aktivity, u kterých se neleží), bar plný elixírů, terasa pokrytá jasmínem. Něco podobného byste čekali mimo civilizaci, přitom se to nachází jen pár kroků od Oxford Street uprostřed Londýna. Hotel Mandrake není místem, kam byste vzali své děti, rodiče nebo si dali business meeting. Toto místo je o potěšení všech smyslů a splnění i těch nejhanbatějších snů, o kterých nechcete mluvit ani se svojí BFF. Tak tady si je splníte do posledního puntíku. 

Suite Nine

Splněný sen oscarového režiséra Francise Forda Coppoly dostane i vás. Palazzo Margherita leží na jihu Itálie v malém městečku Bernalda, kde není nic než sluníčko, nejlepší jídlo, úžasná vína a klid. Takže vlastně všechno, co potřebujete k dokonalému výletu ve dvou. Davy turistů nečekejte, nejbližší letiště je hodinu a půl odsud (Bari nebo Brindisi), o to větší pohodu zažijete. V paláci z 19. století si zabookujte apartmá č. 9, které celé navrhl sám režisér. Pokud milujete měkké sluneční světlo prostupující vysokými okny, béžovou a tyrkysovou a výhled do zahrady, toto místo si zamilujete. 

The Prince of Wales Suite

Velká, ručně vyráběná postel je jen jedním z detailů, které vás čekají v apartmá Prince z Walesu v Cliveden House v hrabství Berkshire. Už samotné okolí vás okouzlí. Toto je Anglie ve své nejryzejší podobě. Parkoviště plné nejnovějších modelů Aston Martin, skoro 400 akrů zeleně. I když je Londýn kousek, bude se vám zdát na galaxie vzdálený. Tady zjistíte, jak skvěle se spí mimo dosah pouličních lamp, hluku a jak úžasně chutná omeleta s lanýži den poté. Na den si zarezervujte projížďku lodí po Temži, po obědě tenis nebo kroket, před večeří masáž v místním spa. Ideálně si naplánujte prodloužený víkend, v heboučkém plyši se zlatavými odlesky a diskrétním personálem se vám bude dobře posouvat vztah o další level výš.

Lady Caroline

Od Prince z Walesu k Lady Caroline. Další z důkazů, že Británie může být tím nejromantičtějším místem pod sluncem. Z okolí Londýna se tentokrát přemístíme více na sever do zdánlivě drsného Irska, kde najdete ideální místo na několikadenní rande. Největší apartmá hotelu Adare Manor, které až do 80. let minulého století sloužilo jako sídlo hrabat z Dunravenu, se jmenuje po Lady Caroline Wyndham a přesně jako hraběnka se tady budete cítit. Vana a obývák s výhledem do zámeckého parku a na řeku, na stěnách historické tapisérie a umění z 19. století a navrch komorník, který vám splní každé přání. Stačí si jen pomyslet. Jen pozor, pokud je váš protějšek vášnivý nejen v posteli, ale i hráč golfu, neříkejte mu, že tu mají hřiště. Jinak si na romantiku budete muset hledat někoho jiného, případně zbytek výletu strávíte mezi hotelovým spa a lenoškami v apartmá.

Ett Hem Suite

Švédsko vás jako romantická destinace asi nenapadne, takže o to větší překvapení vás čeká přímo v srdci Stockholmu. Apartmá hotelu Ett Hem je přesně to místo, kde se bude chtít povalovat od rána do večera, maximálně zpomalit a užívat si pravý lagom. Udělejte si love house v apartmá v měkoučké posteli, ze které se vám bude chtít vylézt maximálně do mramorové vany plné bublinek nebo se schoulit na plyšovou pohovku a prostě se jen tulit. 

Luxury View Suite

Ne náhodou se tato ložnice dostala do výběru The World’s Sexiest Bedrooms i do stejnojmenné knihy. Apartmá s výhledem na údolí Val d'Orcia není jen perfektní volba na romantický výlet ve dvou, je to i zážitek sám o sobě. Výrazné barvy vás nabijí energií stejně jako místní víno. Připravte se, že spát moc nebudete. Program si rozplánujte mezi zahradu s bazénem, spa procedury vycházející z místních bylinek a květin a procházky po okolí. Hotel stojí na kopci, takže pohodlné boty s sebou. Na dietu zapomeňte a jako součást sexy dovolené si dopřejte pravou toskánskou kuchyni v podání Giancarla Bodoniho. Kromě toho, že je celá oblast na jihu Toskánska zapsaná jako součást světového dědictví UNESCO, tu dost možná zjistíte, že k absolutnímu štěstí stačí opravdu málo. Jen to musí být to nejlepší.

Signature Suite

Že si sexy výlet bez Paříže opravdu neumíte představit? Dobře, tak ji tady máte. V Signature Suite hotelu Le Royal Monceau si můžete zahrát na cestování v čase, na to, že jste Jane Birkin, můžete také předstírat, že trávíte dny a noci se Sergem Gainsbourgem a písnička Je t'aime ... moi non plus teprve vznikne tady a teď. Součástí apartmá není jen pořádně velká postel s hromadou polštářů, ale i takový detail jako kytara. Rande si naplánujte tak, abyste měli dost času na vanu (koupelnu zásobuje Clarins) i na hotelové lázně, kterým dominuje bazén. Na vyžádání si kromě 24hodinového zásobování baru můžete objednat komorníka. Pokud byste se v posteli přeci jen nudili, bydlíte kousek od slavného kabaretu Crazy Horse i haute couture ateliérů Dior, takže toho využijte.