Vogue Leaders

Michaela Vašinová: Baví mě propojovat svět práva a byznysu

Každý máme svůj příběh. V tom mém hraje hlavní roli láska k médiím a láska k informacím. A také výběr správného životního partnera, který mě inspiruje, podporuje a je mým mentorem.
Propojování firem s experty práva. Tak by se dal v mírně zjednodušené podobě popsat projekt, do kterého jsem se pustila. Před patnácti lety jsem se z rádia dostala do České televize, což je pro spoustu lidí asi nejvyšší meta. Denní zpravodajství, živé vstupy ze soudních síní, ze sněmovny a moderování burzovních zpráv. Dnešní doba ale vyžaduje vysokou míru individualizace, konkrétní zaměření a co nejužší specializaci, kdy si každý pečlivě vybírá, co chce vidět, co chce slyšet. 
Kdo nemá tvář, nemá hlas.
Po nějakém čase jsem se proto, i díky podpoře partnera, rozhodla, že se pustím do vlastního projektu. A to v právnické oblasti, přestože sama nejsem právničkou. Je to ale oblast, ve které spolupracujeme a ve které patří můj dnes už manžel k předním expertům. Byla to velká výzva, ale přála jsem si své zkušenosti z médií uplatnit právě ve světě práva a byznysu. Baví mě se ptát a naslouchat. Zajímají mě právní rady, které mohou skutečně někomu pomoci. Ráda získávám informace, které mají praktický užitek. Prostřednictvím videí, článků, podcastů nebo webinářů představuji odborníky, kteří mají co říct. Projekt nabízí i online databázi, kde si může každý vybrat právního experta podle svých potřeb. Na vytvořených video profilech je vidět jejich projev, chování, to vše pak dokresluje celkovou představu o dotyčné osobě. Budoucí klienti tak rychle zjistí, zda ke konkrétnímu člověku cítí sympatii, důvěru nebo lhostejnost. 
Foto: Jan Kolman
Michaela Vašinová a Michal Žižlavský
Postavit se na vlastní nohy a pustit se do vlastního podnikání nebylo snadné, ale nikdy jsem nelitovala. Využívám všech zkušeností, které jsem získala během předchozích zaměstnání, teoretické poznatky ještě ze školy i ty praktické přímo z terénu. Navíc jsme s manželem našli oblast, ve které se naše expertizy propojují a získávají nový rozměr.  Najít toho správné životního partnera je velké štěstí, ale na každém vztahu je třeba vědomě a trvale pracovat. V našem případě se to ukazuje jako investice nejen v osobní, ale také v profesní rovině.
Jsme za to oba vděční a snažíme se nic, čeho se nám dostává, nebrat jako samozřejmost a užít si společně každý den. Mohu se, i díky němu, věnovat tomu, co mě baví a co považuji za užitečné. Propojení obrazu, zvuku a užitečného obsahu je zejména v dnešní době velmi důležité, protože „kdo nemá tvář, nemá hlas”.
Michaela Vašinová je zakladatelkou, ředitelkou a moderátorkou projektu Leagleone, který propojuje svět práva, byznysu a veřejné správy. Ve studiu v centru Prahy pravidelně natáčí rozhovory, podcasty a webináře s nejvlivnějšími osobnostmi českého práva a byznysu. Deset let působila v České televizi jako redaktorka a moderátorka. Vede kurzy mikro-mediálního tréninku a zajímá se o mediální právo a právo módního průmyslu.
Přidejte se k Vogue Leaders na LinkedIn.