Vogue Leaders

Kristin Parpel o investici do dobrých vztahů

Kristin LaRonca Parpel na konferenci Vogue Live Talks koncem listopadu 2022 v pražském hotelu Andaz vystoupila na téma investování do vztahů. Zatímco význam finančního investování je zřejmý, investice do dobrých vztahů se projeví až s odstupem. Přesto jsou právě vztahy k jiným lidem a k sobě samým tím faktorem, který se významně podílí na životní spokojenosti.  
Známá mentorka a koučka započala své vystoupení známou úvahou o tom, co lidé považují v životě za skutečně důležité, podle knihy Bronnie Ware Čeho před smrtí nejvíce litujeme (v češtině vydalo nakladatelství Portál). Autorka knihy řadu let působila v paliativní péči a sesbírala autentická svědectví lidí, kteří se loučili se životem a spíše než na kariéru nebo majetek vzpomínali na mezilidské vztahy a naplňující zážitky. 
Kristin přitom upozornila, že investice do vylepšování vztahů je také základem dobrého podnikání, ale přemýšlení nad tím, s kým a jak trávíme čas, přesto přesahuje do všech oblastí života. Apelovala na to, abychom každý den usínali o něco moudřejší a investovali tak nejen do zdravých vztahů s jinými lidmi, ale také k sobě samým. 
Kristin LaRonca Parpel je mentorkou a konzultantkou v oblasti vedení s více než 25 lety zkušeností v podnikání. Vede vlastní společnost KLP Coaching, která nabízí individuální koučování a týmové programy zaměřené na vedení, diverzitu a mentoring. Je členkou řídicího výboru a mentorkou v mentoringovém programu Equilibrium pro ženy (organizovaném Britskou obchodní komorou), dále mentorkou v programu EWOB (European Women on Boards) a mezinárodní mentorkou v mentoringovém programu My Odyssey. Od začátku války na Ukrajině mentoruje vysídlené ukrajinské odborníky a pomáhá jim najít smysluplnou práci v zahraničí.
Přidejte se k Vogue Leaders na  LinkedIn.