Vogue Leaders

Diář vám pomůže splnit si sny. Jaký si vybrat?

S říjnem přichází nejen vítané ochlazení, ale také určité zpomalení a čas na sebereflexi. Tempo zběsilého září se už ustálilo, znovu jsme si zvykli na pracovní nebo studijní rutinu, a je tak čas pomýšlet na nové plány. A také nejvyšší čas vybrat si nový diář nebo zápisník, který vám s plány, s kariérními cíli a s plněním i těch nejbláznivějších snů pomůže.
Plánování času představuje dokonce specifickou disciplínu řízení. Time management patří mezi klíčové kompetence a měli by jej brát vážně všichni, kdo pomýšlejí na úspěch. Spousty nápadů má totiž každý, ale teprve schopnost je dotáhnout k realizaci je proměňuje ve skutečnou kreativitu. Priorit může být celá řada a mohou být různě naléhavé, proto je třeba třídit a zabývat se jimi postupně. Říká se totiž, že dny jsou dlouhé, ale rok je krátký. Nový diář vám může pomoci, aby vám ten příští rok neprotekl mezi prsty a abyste si užili každý den naplno a s pocitem, že jste splněným snům zase o krok blíž. 

Notessy

Nákup diáře může být dobrou příležitostí k podpoře malých českých firem, které své produkty vytvářejí udržitelně. Zápisníky značky Notessy mají nejen ručně šité desky, ale také vyměnitelné listy různých šablon, takže si sami vytvoříte přesně takový plánovač, jaký se hodí vám. Zvolit si můžete i vlastní kombinaci barev desek a kroužkové mechaniky. 

Papelote

Další z českých papíren, které myslí na udržitelnost, je značka Papelote. Ta už patří mezi větší a zavedené firmy, jejíž produkty používá třeba i Kancelář prezidenta Slovenské republiky. V jejím sortimentu proto najdete širokou škálu potřeb v barvách duhy, jako je třeba týdenní plánovač nebo trhací TO DO blok. Papelote i další české a světové značky začínají čím dál častěji nabízet také nedatované diáře, které se hodí, když potřebujete nový impuls v průběhu roku. Novinkou je diář Sláva, který vznikl ve spolupráci s Anežkou Heinzlovou a obsahuje popis tradic naší země a jednotlivých krajů.

Moleskine

Někdy, zvlášť když potřebujete mít čistou hlavu, je dobré sáhnout po ověřených produktech. Elegantní diáře a zápisníky s úctou k tradici vyrábí například značka Moleskine a hodit by se vám mohl hodit třeba jejich 18měsíční diář. A protože s podzimem přichází mimo jiné také akademický rok, nabízí Moleskine diáře speciálně uzpůsobené pro studenty a učitele. V nabídce najdete rovněž nedatované diáře a limitované edice.

Montblanc

Když je řeč o osvědčených produktech, zápisníky nejvyšší kvality vyrábí také značka Montblanc, která se hlavně zaměřuje na hodinky, doplňky a psaní potřeby. Zápisníky se hodí především jako nedatované diáře nebo doplněk k diáři vedenému elektronicky. Dotek luxusu vás potěší při každém použití a stránky spolehlivě zachytí všechny myšlenky i projekty. 

Můj

Podzim může být někdy náročný na rodinnou organizaci, zvlášť pokud vás vytěžuje práce nebo malé děti (a často obojí dohromady). Abyste vše lépe stíhali a našli si také prostor pro společně trávený čas, dobře vám poslouží rodinný plánovač –⁠ třeba od české grafičky a designérky, která prodává pod značkou můj. Minimalistický plánovač na stěnu obsahuje kolonku pro každého člena rodiny a všichni tak díky němu mají přehled o aktivitách ostatních. Klasické diáře ale najdete v jejím sortimentu samozřejmě také. 

Tam & zpět

Víceleté deníky jsou poměrně velkým trendem. Vidět na jedné stránce své myšlenky v průběhu let vám totiž pomůže si lépe uvědomit, co se vám povedlo, uchovat vzpomínky i plánovat budoucnost v širší perspektivě. Jedním z takových je pětiletý deník Tam & zpět, který vám každý den nabízí jednu otázku, díky které se můžete ponořit do reflexe plynutí svého času o něco hlouběji. V sortimentu najdete i datované a nedatované diáře. 

Be Nice 

Pokud s postupem podzimu cítíte potřebu kariérního posunu nebo celkového rozvoje, můžete sáhnout také po jednom z motivačních deníků. Těch na trhu existuje celá řada a každý z nich pracuje prostřednictvím citátů, afirmací a úkolů na odlišném principu. Proto je dobré vložit do výběru toho pravého trochu úsilí. Letošní must-have představuje motivační deník od ekologického papírnictví Be Nice, který se inspiruje hodnotami nejúspěšnějšího českého podnikatele Tomáše Bati. 
Foto: courtesy of be nice