Vogue Leaders

Připravte se na návrat do kanceláře

Francouzi pro to mají zvláštní slovo – la rentrée. Návrat do kanceláří a učeben po horkém a odpočinkovém létě. Podle čínské medicíny je počátek srpna prvním zážehem podzimu. A psychologové znají efekt druhé poloviny. Mění se nálada i tempo a přichází ten správný čas získat náskok v práci i ve škole, třeba díky zajímavým kurzům a dalším možnostem se vzdělat, zatímco si ještě užíváte dovolenou nebo volné dny na zahradě.

Jsem v kurzu

Novinkou letošního roku je projekt Jsem v kurzu, který je výsledkem spolupráce Ministerstva práce a sociálních věcí a Úřadu práce. Můžete studovat, podnikat i být zaměstnaní a nechat si proplatit až 82 % z ceny nabízených kurzů až do výše 50 000 Kč, stačí splnit předem vypsané podmínky. Potřebujete k tomu pak už jen digitální identitu, tedy datovou schránku, BankID nebo identitu občana. Určitě se mrkněte na Social Media Akademii, za kterou stojí autorky knižního bestselleru Jak na sítě Eliška Vyhnánková a Michelle Losekoot. A za pozornost stojí i kurz největší vzdělávací platformy zaměřené na ženy #HolkyZMarketingu nazvaný Akademie sociálních sítí. Najít tu ale můžete ledacos, včetně třeba kurzu pro návrháře

Kurzy v angličtině

Tomu se říká dvě mouchy jednou ranou. Naučit se něco nového a současně se zlepšit v anglickém jazyce. Kromě online platforem Coursera nebo Udemy jsou tu i další možnosti. Svou vlastní vzdělávací akademii má třeba Organizace spojených národů, můžete se tu zapsat například do kurzu Sustainable Lifestyles a posunout svůj udržitelný životní styl na vyšší úroveň. Jinak je určitě ten správný čas vrátit se k nejúspěšnějšímu kurzu posledních několika let a znovu si připomenout The Science of Well-Being a připravit se tak na hektický podzim plný úspěchů. 

Digitální dovednosti

Online svět, digitální kompetence a umělá inteligence. Jakákoliv práce nebo studium bez nich jednoduše nejsou možné. Pusťte se proto třeba do kurzu Základy digitálního marketingu na platformě Digitální garáž od Googlu. Nebo si vyberte z nabídky projektu Microsoft Learn. Pokud toužíte lépe porozumět fenoménu inteligentních systému, vyzkoušejte kurz Elements of AI, který spustila Helsinská univerzita a který můžete projít i v českém jazyce díky neziskové iniciativě Prg.AI a Czechitas ve spolupráci s Univerzitou Karlovou, ČVUT a Úřadem vlády. Univerzita Karlova společně s Prg.AI navíc nově spustily stránky přímo zaměřené na umělou inteligenci ve vzdělávání, která by měla zajímat učitele i studenty.