Vogue Leaders

Nenechte si ujít konferenci Vogue Live 2023 na téma Longevity

Jednou z oblastí, která zaznamenává rostoucí pozornost, je prodlužování délky lidského života. Longevity jako vitální dlouhověkost zajímá nejen odborníky, ale každého, kdo si přeje život nejen dlouhý, ale také naplněný, obohacující a kvalitně prožitý. Konference Vogue Live 2023 na téma Future world: Longevity — sustainable, iconic, innovative and well-lived se koná už za měsíc a early birds vstupenky jsou právě v prodeji.
Zajímá vás, co o ví o dlouhověkosti věda? Jak prožít nejen dlouhý, ale také naplněný a zdravý život? Jak už v mládí investovat do zdraví a krásy ve vyšším věku? Jak si prodloužit produktivní období života a jak se na vyšší věk co nejlépe připravit? Jak se finančně zajistit pro dlouhý život? A jaké inovace a technologie v tom mohou pomoci? Přijďte se osobně seznámit s Karolínou Kurkovou, Terezou Maxovou či Gabrielou Peacock, které dokazují, že věk je jen číslo a důležité je, čím je naplněný každý jednotlivý den. Těšit se můžete i na další odborníky za světa zdraví, krásy, technologií a inovací, kteří budou mluvit o inovativních přístupech a objevech a seznámí vás s tím, jak dlouhý a dobrý život dopřát sobě a svým blízkým.
Longevity, vitální dlouhověkost, řeší nejen odborníci, ale všichni, kterých se téma nějak dotýká. Tedy každý, komu záleží na zdraví a chce tu být co nejdéle v dobré kondici.
Konferenci Vogue Live 2023 moderuje Karolína Kurková, supermodelka českého původu a také spolumajitelka kosmetické značky Gryph & IvyRose. Její hvězdnou kariéru odstartovala obálka Vogue v roce 2001 a objevila se rovněž obálce prvního čísla československé edice Vogue. Získala mimo jiné také ocenění od neziskové organizace Women Together.
„Jako téma této konference jsme si vybrali dlouhověkost, protože se týká každého. Je důležité zkoumat, jak můžeme zlepšit kvalitu našeho života, když stárneme. Díky pokroku ve zdravotnictví a technologiích můžeme lépe porozumět procesu stárnutí a případně vyvinout opatření, která by předešla chronickým nemocem nebo je oddálila. Studium dlouhověkosti může mít také ekonomický přínos a v neposlední řadě nám může pomoci odpovědět na základní otázky týkající se podstaty života a vývoje vesmíru,“ vysvětluje Michaela Seewald, zakladatelka a vydavatelka Vogue CS. 
Tereza Maxová, supermodelka a filantropka, v rozhovoru se svým manželem Burakem Öymenem budou mluvit mimo jiné o zkušenostech z festivalu Harvest Kaplankaya, který společně spolupořádají. Mezi dalšími vystupujícími na konferenci Vogue Live 2023 se můžete těšit na Gabrielu Peacock, autorku knihy Úžasnější za dva týdny a také doplňků stravy pod značkou GP Nutrition, která bude mluvit o zdraví, výživě a životním stylu ve vztahu k dlouhověkosti. Lékařka a garantka Longevity Studies na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy Iva Holmerová prozradí, co ví o dlouhověkosti věda a co pro sebe podle nejnovějších poznatků můžeme udělat už dnes. Součástí programu jsou také dvě panelové diskuze, na téma Zdraví a krása pro dlouhověkost a Inovace a technologie pro dlouhověkost, které propojují experty z různých oblastí, včetně beauty odvětví, finančního sektoru či progresivní startupové scény, a vytvářejí tak pestrou a inspirativní synergii. „Vogue CS udává trendy a longevity je oblast, která je aktuálně na vzestupu a ještě zaznamená velkou pozornost. Můžeme čekat například řadu zajímavých objevů, léků a výživových doplňků, které prodlouží a zkvalitní lidský život. Proto se na konferenci Vogue Live 2023 podíváme na dlouhověkost z mnoha různých úhlů pohledu," dodává Michaela Seewald. 
Vogue CS sleduje LONGEVITY, jeden z nejprogresivněji se rozvíjejících oborů, jako:
sustainable – uvědomujeme si důsledky klimatické změny a naší odpovědnost vůči budoucím generacím s ohledem na to, co přispívá k udržitelnějším produktům a projektům;
iconic – spolupracujeme s ikonickými značkami, které udávají trendy, dívají se do budoucnosti, a přitom staví na tradici, kvalitě a odpovědnosti vůči spotřebitelům i společnosti;
innovative – zajímají nás nové nástroje, přelomové technologie a smart řešení, protože digitalizace, robotizace a umělá inteligence je naše budoucnost;
well-lived – odměnou za zodpovědný přístup je celá oblast wellness a well-being, která umožňuje život dobře prožít a užít si jej naplno.
Konference se koná pod záštitou profesorky Mileny Králíčkové, rektorky Univerzity Karlovy, a ve spolupráci s Fakultou humanitních studií.
Konference se koná hybridně, zúčastnit se můžete osobně i online. Early birds vstupenky získáte do konce dubna, počet vstupenek k osobní účasti v prostorách Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy je limitovaný. 
Přidejte se k Vogue Leaders na LinkedIn.