Umění

Jen tak se vznášet na obláčku snů

Studenti Ateliéru módní tvorby z pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové se letos už po třinácté představí v rámci prodejní výstavy UMPRUMSHOP. A my se už nemůžeme dočkat.
Letošní ročník je inspirován sněním, které se prolíná celou výstavou. Široká veřejnost tak opět bude mít možnost nahlédnout do tvorby studentů a studentek, stejně jako profesionálů a profesionálek z oboru a zároveň si jejich produkty zakoupit (nejen) k Vánocům.
Foto: Courtesy of UMPRUM
Dorka Šebková
Foto: Courtesy of Anna Pleslová for UMPRUM
František Jungvirt
Foto: Courtesy of UMPRUM
Hana Valtová
Po úspěšném předchozím ročníku v prostorách nově otevřeného Technologického centra UMPRUM v Mikulandské ulici se organizátoři rozhodli pro stejné místo konání. Na grafické podobě a architektuře se podíleli studenti z dalších ateliérů UMPRUM, celá prodejní výstava tak vznikla jako spolupráce mladých talentů. 
Foto: Courtesy of UMPRUM
Lenka Hanzáková
Foto: Courtesy of UMPRUM
Kristina Grishina
Foto: Courtesy of UMPRUM
Mikolášková & Drobná
Akce i letos klade důraz na udržitelnost. Instalační materiály a nábytek jsou proto přímo inventářem školy, nebo je do budoucna v plánu jejich další využití. Recyklace a upcyklace pro dnešní umělce a umělkyně už nepředstavují jenom prázdná hesla, ale jsou neustále přítomny v jejich tvorbě i dalších aktivitách.
Výstava bude zahájena vernisáží s hudebním doprovodem 9. prosince od 18 hodin, následně ji můžete navštívit ve dnech 9. až 12. prosince každý den od 11 hodin do 20 hodin.