Události

Velké hudební jistoty i naděje budoucnosti v Praze

Na festival Metronome Prague, který tento pátek a sobotu opět proběhne na holešovickém Výstavišti, je spolehnutí. Můžete si být jistí, že nikdy jindy a nikde jinde v Praze nebudete mít šanci potkat na jednom místě tolik skvělé muziky. Kdo a co se na vás chystá tentokrát?
Foto: KRAFTWERK-K20 Roboter © BOETTCHER
V první řadě je to městský festival, takže se za dobrou hudbou nemusíte trmácet někam na konec světa nebo minimálně na louku za vesnici, kterou nenajde ani vaše navigace. Nacházíte se v centru Prahy, poslechnete si a užijte si, co chcete a potřebujete, a jdete se na druhý den krásně vyspat domů, popřípadě do hotelu. Tomu, že se jedná o pražskou akci, odpovídá i úroveň festivalových služeb – platí se bezhotovostně, jídlo a nápoje tam znamenají mnohem víc než pivo a párek v rohlíku a kromě hlavního hudebního line-upu vám Metronome Prague nabídne rovněž sofistikovaný hudební program. A na koncerty si budeme moct zajít například i do Planetária.
Ale je nám úplně jasné, že nejvíc vás na Metronomu zajímá hudba. Na co se Vogue CS těší nejvíc, kde se určitě potkáme? A uslyšíme od nich oblíbené hity?

Liam Gallagher (pátek 21. června od 22:15)

Byl jednou ze dvou hlav Oasis, pak se ovšem s bráchou Noelem pohádal a každý šli vlastní hudební cestou. Svou sólovkou As You Were dal světu jasný vzkaz: Ať s ním laskavě počítá i napříště.

Morcheeba (pátek 21. června od 19:15)

Parta z Londýna vyletěla díky svým několika hitům nahoru tak rychle, že se tomu nestačila divit ani ona sama. A pak, hlavně kvůli personálním neshodám, si zase pěkně natloukla nos. Loni se však dala opět dohromady, vydala povedené album Blaze Away a svět je opět v pořádku. Zahraje v Praze Skye Edwards a spol. i tuhle starou pecku?

Kraftwerk (sobota 22. června od 23:00)

Největší hvězdu a zároveň dokonalou legendu pop music netřeba představovat. Bude to s nimi jízda jako pokaždé, tentokrát ji navíc zažijeme ve 3D.

Primal Scream (sobota 22. června od 21:30)

Předpokládáme, že pokud se jim nestane něco hodně nepříjemného, budou Primals naprostým vrcholem (nejen) letošního Metronome Festivalu. Kdo je kdysi dávno zažil v natřískané Lucerně, moc dobře víc, proč se na veterány z Anglie tolik těšíme.

Jungle (sobota 22. června od 17:15)

Jejich kombinace diska, funku a soulu, která roztančí i zapřisáhlé stojáky, nás prostě neomrzí nikdy. A to tenhle „popový orchestr“ uvidíme v krátké době už potřetí! A až přijdeme domů, zase sjedeme všechna jejich skvělá videa. Jungle forever!
Vše potřebné i zajímavé o festivalu Metronome Prague najdete na www.metronomefestival.cz