Vogue Daily

#VogueBackstage E14: O podpoře mladých talentů, sběratelství i tvůrčí odvaze

Vogue CS ve spolupráci s Fajn Rádiem přináší podcastovou sérii s názvem #VogueBackstage. Můžete se těšit na pohled do zákulisí přípravy časopisu Vogue, na zajímavosti ze světa módy, designu, umění a v neposlední řadě na neokoukané hosty a rozhovory, které jinde neuslyšíte. Only in Vogue! 
Editorka Michaela Dombrovská a fashion feature editor Jan Boublík diskutují s podnikatelkou a zakladatelkou pacientské organizace Moje Plíce Ilonou Mančíkovou o tom, s jakými umělci a designéry se setkala v jejich úplných začátcích, o její vášni pro módu, o tom, jak se jí dýchá v Itálii, nebo o tom, jak si říct o pomoc a nekašlat na sebe. 

#VogueBackstage E13: O změnách uvnitř nás, hadím kultu i vintage módě 

Head of Editorial Content Danica Kovářová s režisérkou Evou Vik a designérkou šperků Janjou Prokić diskutují o tom, jakými metamorfózami v poslední době prošly, co je fascinuje na symbolu hada a jaké vintage poklady mají ve skříni.

#VogueBackstage E12: New (Slovak) Spirit

Jak rezonuje slovenská móda v Česku a jak česká na Slovensku? Jaký duch doby nás nyní spojuje? Na to a víc se v novém dílu podcastu #VogueBackstage ptáme zakladatelky platformy Virvar Evy Sýkorové Čomborové a ředitele Elite Model Management Saši Jányho. V obsahu říjnového vydání časopisu je oba svedl dohromady černobílý módní editorial Malka, focený ve slovenském Vlkolínci, lokalitě pod ochranou UNESCO. #VogueBackstage E12 je online právě teď na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E11: Každý má své kořeny. I Vogue CS

Nové kreativní vedení se z redakce přesunulo do nahrávacího studia a v dalším díle ze série podcastů prozrazuje něco více o sobě, ale především o zákulisí vzniku jejich prvního zářijového vydání VOGUE CS. Róbert Kováč popisuje novou grafickou podobu, Alexander Bel a Milena Zuravljova vzpomínají na focení velkých módních editorialů v Paříži, New Orleans i Miláně a Danica Kovářová vyzdvihuje témata, která jí osobně ve vydání baví nejvíc. Třeba proč se občas vrací k parfémům z 90. let. #VogueBackstage E11 je online právě teď na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E10: O zdravém přístupu ke svému tělu

Co je zdravá strava? Jak ovlivňuje pohyb a jídlo lidskou psychiku? A co vlastně znamená, když se řekne krásné tělo v roce 2023? V desátém díle se beauty editorka Cindy Kerberová ptá odbornice na výživu a medicínský anti-aging Magdaleny Mikulandové a běžecké motivátorky Soni Hrabec Kotulkové na témata, která jdou přímo na tělo. #VogueBackstage E10 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E9: O vzniku šťastného vydání Vogue CS

V devátém dílu zpovídá šéfredaktorka Andrea Běhounková zakladatelku Šťastného blogu a autorku Šťastných knih Barboru Šťastnou a držitelku ocenění Czech Grand Design v kategorii šperk Veroniku Ďuricovou. Jaká je podle nich definice štěstí a jakou roli sehrálo v jejich životě? A může člověk zažívat štěstí, když zapadne do životní rutiny? #VogueBackstage E9 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E8: Jak vznikala cover story s Violet Chachki pro 50. vydání Vogue CS 

V osmém dílu zpovídá šéfredaktorka Andrea Běhounková módního designéra Tomáše Němce a stážistu redakce Vogue CS Adama Urbánka, kteří sehráli role asistentů při vzniku cover story s Violet Chachki. Jak focení se slavnou drag queen probíhalo? Proč se právě pro československou Vogue rozhodla odkrýt svoji identitu a kolik času strávila s přípravami make-upu? Tomáš Němec, který je letos nominován na cenu Czech Grand Design jako objev roku, dále prozradil, co ho v jeho tvorbě nejvíc inspiruje a proč za významnou součást módy považuje právě korzet. #VogueBackstage E8 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E7: Branislav Šimončík o focení první obálky Vogue CS

V sedmém dílu zpovídá šéfredaktorka Andrea Běhounková fotografa Branislava Šimončika; právě on je autorem osmnácti obálek Vogue CS včetně vůbec prvního coveru věnovanému Olze Havlové. Jaká zvláštnost se s focením první titulky Vogue pojí? Co obdivuje na modelkách a jaká je jeho nejhorší pracovní zkušenost? #VogueBackstage E7 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E6: Kurátoři Psího vína o výběru básní pro Vogue CS

V šestém díle si Ondřej Lipár, Managing Editor Vogue CS, povídá s kurátory z digitální literární platformy Psí víno Teréziou Klasovou a Richardem L. Kramárem. Právě kurátorský tým Psího vína totiž pro časopis připravil výběr ze současné poezie, který vychází v zápisníku Poems & Notes přiloženém k lednovému vydání Vogue CS. V čem je poezie silnější než jiné druhy literatury? Podle jakých kritérií kurátoři vybírali básně pro Vogue CS? A co říkají o dnešní době? #VogueBackstage E6 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E5: Liběna Rochová o tvůrčí i životní filosofii a závěrečné kolekci

V pátém díle zpovídá Jewellery and Accessories Editor časopisu Vogue CS Miro Sabo českou módní návrhářku Liběnu Rochovou. V jejich společném rozhovoru otevírají téma pravděpodobně poslední ucelené řady oblečení uznávané tvůrkyně. Je však její poslední výtvarná kolekce opravdu finálním projektem? Proč se Liběna Rochová zprvu bránila focení v Paříži pro Vogue CS? A čím nakonec bylo toto focení tak specifické? Spolu s prosincovým vydáním s obálkou, na které je zachycena Rochové kolekce, vyšlo současně čtvrté vydání Vogue Leaders, jejíž Cover Star je světově známá byznysmenka Kris Jenner. Co mají tyto dvě úspěšné ženy společné? 

#VogueBackstage E4: Andrea Běhounková, Saša Jány a Zoltán Tóth o podpoře LGBTQ+ komunity

Ve čtvrtém díle zpovídá šéfredaktorka Vogue CS Andrea Běhounková modelingového experta a ředitele agentury Elite Model Prague Sašu Jányho a designéra Zoltána Tótha. Diskusí pochopitelně rezonoval hrůzný čin, který se před týdnem odehrál v bratislavském queer baru a při němž vyhasly životy dvou mladých lidí. Jak podle Jányho a Tótha smýšlí česká a slovenská společnost o LGBTQ+ lidech? A co bychom měli redefinovat, aby se brutální projevy diskriminace už nikdy neopakovaly? #VogueBackstage E4 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E3: Andrea Běhounková a Tono Stano o konvencích

Jak se Tono Stano staví ke konvencím? S čím přicházel do konfliktu za socialismu a s čím v současnosti? Existují v jeho tvorbě nějaké hranice? Nenechte si ujít třetí epizodu, ve které si šéfredaktorka Vogue CS Andrea Běhounková povídá s jedním z nejvýznamnějších československých fotografů, jehož dílo zdobí i aktuální vydání Vogue. #VogueBackstage E3 je online na Spotify nebo Apple Podcasts.

#VogueBackstage E2: Andrea Běhounková a Ondřej Cikán o tom, jak se tvoří Vogue CS

V čem se Vogue CS liší od jiných časopisů? Jaká je spolupráce s Annou Wintour? Proč je zářijové číslo Vogue CS nejdůležitějším v roce a co exkluzivně přináší to letošní? To vše se dozvíte ve druhém díle podcastové série #VogueBackstage, kde programový ředitel Fajn rádia Ondřej Cikán zpovídá šéfredaktorku Vogue CS Andreu Běhounkovou.

#VogueBackstage E1: Andrea Běhounková a Ondřej Cikán o rozdílech ve tvorbě časopisu a rádia

V prvním díle zpovídá šéfredaktorka Vogue CS Andrea Běhounková programového ředitele a moderátora Fajn rádia Ondřeje Cikána. Jaké je živit se hlasem? V čem se taková práce liší od tvorby, která je v první řadě vizuální? Co obnáší vytvořit úspěšný podcast? A k čemu jsou důležité propadáky? Nenechte si ujít nový díl na Spotify nebo Apple Podcasts!