Vogue Daily

Odstartoval prodej charitativního kalendáře Dagmar Havlové

Píseň „Jsem optimista“ slavnostně zahájila křest kalendáře Dagmar Havlové pro rok 2023. Jeho stránky zdobí fotografie od Branislava Šimončíka, které jste mohli vidět i v červencovém vydání Vogue CS. Múzou se stala sama předsedkyně správní rady Nadace Vize 97. 
Foto: Branislav Šimončík
Charitativní kalendář Dagmar Havlové Veškrnové je k zakoupení na stránkách VIZE 97, 490 Kč
„Velmi si vážím toho, že paní Michaela Seewald, vydavatelka česko-slovenského prestižního časopisu Vogue, přišla s nápadem posunout překrásné fotografie Branislava Šimončíka na další úroveň, a vznikl tak kalendář pro rok 2023, ze kterého mám velkou radost. Unikátní fotografie tak budou žít dál a navíc získají charitativní přesah,“ uvedla Dagmar Havlová.
Charitativní kalendář Dagmar Havlové Veškrnové pro rok 2023 je možné zakoupit pouze na stránkách www.vize.cz a výtěžek poslouží jako nový start pro oběti domácího násilí. Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 tímto zároveň spouští dlouhodobý projekt osvěty této problematiky.
„V naší Nadaci VIZE 97 jsme za poslední zhruba dva roky zaznamenali větší množství žádostí jednotlivců o pomoc v nouzové, často krizové životní situaci, která měla násilné pozadí v rodině. Ženy, ale i muži se nám svěřili, že omezené možnosti vycházení, snížení kontaktů s přáteli, dlouhodobá frustrace a zhoršující se psychický stav prohloubil agresi členů rodiny. A protože počet takových žádostí neklesá a mnohé z obětí bohužel stále setrvávají v dlouhodobě nezdravém prostředí, které oproti covidové epidemii nepominulo, rozhodli jsem se, že se tématikou domácího násilí budeme intenzivně zabývat,“ dodává Dagmar Havlová.