Vogue Daily

Kérastase spouští Power Talks, jedinečný projekt na podporu sebevědomí žen

Více než polovina žen se považuje za méně sebevědomé než muži. Tento fakt vyplynul z mezinárodního průzkumu značky Kérastase mezi více než 2500 ženami. Značka se rozhodla jednat a přináší na česko-slovenský trh iniciativu založenou na flash mentoringu.
Foto: Maria Hason
Z leva Ema Müller, Tereza Maxová a Zuzana Záhorová
Když se řekne Kérastase, vybaví se vám šamponová lázeň, kultovní olej nebo jiné luxusní přípravky na vlasy. Francouzská značka však jde mnohem dál a spouští mentoringový program pro ženy, jehož cílem je posílit jejich sebevědomí a rozšířit jejich potenciál. „Až 74 % žen cítí nejistotu na začátku své kariéry,“ uvedla na představení iniciativy Anita Valíková, brand business director značky Kérastase. „Co s tím můžeme udělat? Jako značka máme bohaté zkušenosti s posilováním postavení žen a se spoluprací při budování lepšího světa. Právě proto přicházíme s Power Talks.“ Iniciativa vznikla ve spolupráci s Britskou obchodní komorou v České republice. „Mentoring se ukazuje jako klíčový a velmi efektivní nástroj při posilování sebevědomí,“ zdůrazňuje Silvia Bušňiaková, managing director Britské obchodní komory v ČR. Že by to byl jen další mentoringový program? Na první pohled možná ano, ale Power Talks se v rámci Česka a Slovenska zásadně liší tím, že se zaměřuje na cílovou skupinu 18 až 29 let, která byla do této chvíle v rámci mentoringu zcela opomíjená.

Co jsou Power Talks?

Jde o novou mentoringovou platformu ve spolupráci s Britskou obchodní komorou v ČR, jejímž cílem je posílení sebevědomí mladých žen, rozvoj jejich kariéry a dovedností, které k tomu potřebují, budování kontaktů a smysluplných spojení. Program se cíleně zaměřuje na ženy ve věku 18 až 29 let a ty chce spojit s ženskými osobnostmi, které jim mohou poradit a povzbudit je v jejich kariéře. Mentorkami jsou pouze ženy, aby se mentorované cítily maximálně komfortně. Program probíhá formou tzv. flash mentoringu.

Co je flash mentoring?

Jde o rychlé, hodinové sezení mezi mentorovanou ženou a mentorkou. „Flash mentoring, to jsou intenzivní minuty,“ vysvětluje Anita Valíková. Formát vychází ze současného zrychleného životního stylu. „Když se jasně nastaví téma a jasný cíl, jde o skvělý nástroj ke zvládnutí challenge, kterou jste si na začátku daly,“ uvádí Silvia Bušňiaková. „Šedesát minut je dostačujících, abyste se dobraly zdárného konce.“

Na jaké téma flash mentoring Power Talks probíhá?

Tým značky Kérastase s týmem Britského obchodní komory v ČR vybral šest velmi aktuálních témat pro danou věkovou skupinu: jak se naučit být asertivní, jak se naučit říkat ne, jak rozpoznat své silné stránky, budování pozitivních vztahů, jak být k sobě vlídná a jak si nastavit správnou výzvu.  

Jak se do Power Talks mohu přihlásit?

Na stránce www.powertalks.cz si vyberte téma flash mentoringu, natočte krátké video nebo vyplňte formulář a uveďte, proč byste právě vy měly být součástí prvních Power Talks a proč jste si vybraly dané téma mentoringu. Registrace se uzavírají 16. listopadu 2023, samotný mentoring proběhne on-line 30. listopadu 2023.

Kdo bude v rámci Power Talks mentorovat?

Mezi zkušenými mentorkami nebude chybět modelka a filantropka Tereza Maxová nebo Zuzana Záhorová, která se aktivně věnuje digitálnímu marketingu. Moderovat celý event bude Ema Müller.