Vogue Daily

Charitativní večer zahájil sbírku Vogue CS #ProMoravu, přispět můžete i vy

Pomoci jihomoravským obcím zasaženým tornádem je nyní možné také prostřednictvím sbírky Vogue CS na platformě Darujme.cz Nadace Via. První příspěvky poslali hosté Vogue Charity Night Out a zapojit se můžete i vy.
Vogue Charity Night Out se konala 27. července v duchu aktuálního letního dvojčísla zaměřeného na téma noc. Společenské setkání spojené s promítáním filmu Stanleyho Kubricka Spalující touha (Eyes Wide Shut) s Nicole Kidman a Tomem Cruisem v hlavních rolích přineslo první příspěvky do sbírky. Přímo na místě předala zástupkyním Nadace Via šek na 60 tisíc Kč Monika Kavková z Be Elite Clinic. Dalšími partnery Vogue Charity Night Out jsou Americké centrum, Casa Eminente, Moët & Chandon, Reclar, Steiner & Kovařík a Alza. Celkově se zatím vybralo téměř sto tisíc korun a přispět teď můžete i vy
Celkově se na obnovu obcí zasažených tornádem vybralo už téměř 300 milionů korun. Přesto je stále třeba myslet na ty, kterým přírodní katastrofa vzala domovy. Právě nyní, kdy opadá pozornost veřejnosti, na místní obyvatele dopadá tíživá realita. Podle ředitele Nadace Via Zdeňka Mihalca je aktuálně kromě finanční podpory nejvíce zapotřebí dobrovolníků a řemeslníků, kteří se mohou hlásit prostřednictvím koordinačních center, a také odborníků, kteří mohou nabídnout psychosociální pomoc. Veškeré získané finanční prostředky budou použity na obnovu zasažených oblastí.
Foto: Nadace Via/Anna Šolcová
Foto: Nadace Via/Anna Šolcová
Foto: Nadace Via/Anna Šolcová
Podpořit společně s Nadací Via můžete i další projekty, ta totiž prostřednictvím grantů investuje do komunitních a filantropických projektů a zprostředkovává finance stovkám neziskových organizací skrze platformu Darujme.cz. „Poskytujeme peníze lidem, kteří mění místa, kde žijí, k lepšímu,“ doplňuje Zdeněk Mihalco.