Vogue Daily

Benefiční prodej fotografií Marka Mičánka na podporu prevence sexuálního násilí

Konec roku se pojí nejen s obdarováváním blízkých, ale je u nás spjat také s podporou potřebných a příspěvky na dobrou věc. Dobročinnost letos přitom můžete spojit s nákupem autorské fotografie, jejíž výtěžek podpoří neziskovou organizaci zaměřenou na prevenci sexuálního násilí. 
Na konferenci Vogue Live Talks, která proběhla koncem listopadu v pražském hotelu Andaz a byla zaměřena na investice z mnoha různých úhlů pohledu, pokřtila šéfredaktorka Vogue CS Andrea Běhounková spolu s uměleckým ředitelem Baletu Národního divadla Filipem Barankiewiczem kalendář, na kterém pracoval kreativní tým redakce v kooperaci s divadlem. Avšak děl Marka Mičánka vzniklo při přípravě kalendáře přece jen více, a tak se talentovaný fotograf rozhodl připravit ještě limitovanou sérii deseti fotografií — ty v kalendáři nenajdete, ale můžete je zakoupit samostatně. Autorské limitované exempláře jsou k dostání na stránkách spolku Konsent, přičemž výtěžek z prodeje bude použit na jeho aktivity, které souvisejí s prevencí sexuálního násilí a obtěžování. Jistě tak půjde o investici, ze které budete mít dobrý pocit. 
Série fotografií nese název Spojitosti a zaměřuje se na zachycení osobnosti, těla, pohybu a momentu. Zvěčnění neuchopitelného, uchopení věčného. Pozorování zaměřené na jedince, jeho charakter, rysy. Marek Mičánek vše snímal velkoformátovým fotoaparátem Linhof ze 70. let 20. století, v jehož efektu sleduje spojitost s baletem. Oslava překračování limitů tělesnosti a pohybu zachycuje tanečníky v pozách, u kterých se teprve postupně rozkrývají detaily, aby se nakonec spojily ve smysluplný celek.