Vogue Daily

Běháte rychle jako šelma, nebo jen tak pro radost? Tyto závody vás budou zajímat

Unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN a BĚH PROTI RAKOVINĚ se po roce vrací bez restrikcí do Prahy a uskuteční se 10. září na Letné. Očekává se přes 2000 běžců. Budete mezi nimi?
V centru Prahy, stejně jako v jiných městěch, budou součástí této běžecké události také odpolední závody pro děti — PEPCO KIDS CUP s Kuřetem. A i když se malí závodníci ještě před startem rozdělí do věkových kategorií,  medaili s medvídkem dostanou v cíli všichni. Stejně jako každý účastník nesoutěžního NUTREND FAMILY RUN. Jeho podstata? V rámci této dvoukilometrové trati můžete běžet nebo i jít, klidně i s kočárkem či domácím mazlíčkem. V cíli pak každý dostane medaili s liškou na líci. Online přihlášení se však můžou těšit i na krásné červené tričko.
Foto: Archiv firmy
S přicházející tmou pak přijde řada na dva hlavní závody — v 19:15 hodin odstartuje BĚH proti rakovině prsu, přičemž výtěžek z tohoho pětikilometrového běhu poputuje na nadaci Bellis. O hodinu později pak odstartuje NN NIGHT RUN na deset kilometrů. A zatímco běžci na pět kilometrů dostanou v cíli krásnou medaili s motýlem, za zdolání deseti kilometrů na ně čeká černá noční šelma. Kdo chce, může za den stihnout i tři závody. 
Na závody seriálu NN NIGHT RUN často míří naprostí začátečníci, kteří si chtějí akci hlavně užít. A protože tyto závody tolik nevyhledává česká špička, šanci na hezký výsledek mají i výkonnostní běžci. Ovšem i zde jde poslední roky úroveň těch nejrychlejších prudce nahoru, což odpovídá rostoucímu zájmu.
Startovní listina se již teď pozvolna zaplňuje, proto je radno zaregistrovat se co nejdříve, například možnost objednat si tričko bude jen do konce srpna. Organizátoři očekávají 2000 běžců na startu. Buďte tam i vy, přihlášky najdete na http://www.night-run.cz.