Vogue Daily

Módní vliv vévodkyně z Cambridge

Celý svět jí byl posedlý dlouho předtím, než se stala členkou královské rodiny. Dnes slaví vévodkyně z Cambridge narozeniny, a tak jsme se rozhodli zrekapitulovat její nejlepší outfity.
Módní vliv Kate je nezpochybnitelný. Jedním z prvních a nejpopulárnějších příkladů zůstávají modré šaty značky Issa, které měla na sobě během oznámení zásnub. Vyprodaly se během několika minut. Studie agentury Walpole and Brand Finance ji dokonce označila za nejsilnějšího influencera britské královské rodiny.
Foto:  Chris Jackson/Getty Images
Zásnuby Prince Williama a Kate Middleton
Foto: Getty Images
Vévodkyně z Cambridge v šatech Erdem
Foto: Getty Images
Kabát Catherine Walker, lodičky Emmy London a klobouk Sylvia Fletcher

Ikona věrná britským návrhářům

Členkou britské královské rodiny je už přes deset let a za tu dobu její styl pochopitelně prošel mnoha změnami. Vždy upřednostňovala ženské siluety, zajímavé potisky a lodičky na podpatku. Zůstává věrná britským značkám a její záliba v kombinování dražších kousků s těmi z řetězců přetrvává. 
Změna jejího stylu možná nebyla patrná na první pohled, ale odráží její rostoucí pozici a důvěru v očích veřejnosti. Vévodkyně často outfity recykluje a po vzoru zesnulé královny Alžběty II. se nebojí jasných a výrazných barev. 
Když zrovna nenosí své oblíbené kousky, jsou její šaty pečlivě vybrány s ohledem na to, že se jednou sama stane královnou. Vezměte si třeba modrý kabát od Mulberry, který měla v roce 2019 v Severním Irsku, květinové šaty Erdem na výstavě v Chelsea nebo šedý kabát Catherine Walker loni na Štědrý den. 
U příležitosti jejích dnešních narozenin přinášíme výběr nejlepších looků podle týmu Vogue.