Novinky

Minikolekce technologických šperků by Fendi X Chaos

Fendi představuje minikolekci doplňků na sezonu podzim/zima 2020-21, která vznikla ve spolupráci s londýnskou značkou Chaos, pro niž navrhují Charlotte Stockdale a Katie Lyall. Výsledkem je řada „technologických šperků“ představujících luxusní alternativu k běžným doplňkům.
Poprvé byly předvedeny na únorové módní přehlídce dámské kolekce Fendi podzim/zima 2020-21 v Miláně. Doplňky vzešly z dlouhodobé kreativní spolupráce Fendi a Chaosu, o niž se kdysi zasloužil Karl Lagerfeld a dnes v ní pokračuje umělecká ředitelka Silvia Venturini Fendi. 
Spolupráce Fendi X Chaos si zakládá na novém přístupu k legendárním doplňkům ze zlaté éry Hollywoodu přeneseným do současného světa. Kolekce si klade za cíl zmodernizovat tradiční doplňky a ukázat, jak inovativně je lze nosit a chránit. Srší ironií a vtipem, nenechává totiž bez povšimnutí jediné digitální ani analogové zařízení. První designové kousky Fendi X Chaos se zrodily z lásky k vintage pouzdrům na cigarety, zlatým zapalovačům a večerním psaníčkům, která pojí obě strany, a mísí se v nich perforované a rytinami opatřené kovové prvky s Fendi umným zpracováním kůže, detaily ze saténu a kováním s ikonickým logem, s jejichž pomocí se jakýkoliv chytrý telefon, chytré hodinky i bezdrátová sluchátka okamžitě promění v doplňky připomínající šperky. Všechna pouzdra jsou vyrobená na míru a snadno se připnou k páskům z aktuální sezónní kolekce, „zipovitým“ řetízkům na krk z téže dílny i ke kterékoliv Fendi kabelce.
Foto: Courtesy of Fendi
Také další snové kousky vzešlé z této spolupráce kladou důraz na užitkovou eleganci a hravost, a povyšují tak běžné předměty na šikovné pomůcky. S multifunkčním zlatým a stříbrným perem se dá psát na papír i na tablet a navíc ho můžete nosit jako náušnici, jak předvedly modelky na přehlídce Fendi podzim/zima 2020-21. Čtyřdílný kovový panák zavěšený na tvarovaném koženém kroužku na klíče je vtipnou novinkou, se kterou si bez problémů dopřejete husté ranní smoothie i tequillu večer u Netflixu. Do dvojice k tradičnímu připínacímu pouzdru na chytrý telefon z rytého kovu lze připojit koženo-saténovou kompaktní kabelku buď se zlatým řetízkem, nebo s Fendi připínacím saténovým popruhem, či večerní psaníčko na dlouhém popruhu zdobené třpytivým zlatým „kroužkovým pletivem“.
A protože ušetřený opravdu nezůstal žádný přístroj, kolekci Fendi X Chaos si může užít i váš notebook – v ochranném pouzdru s hravou Fendi kožešinou nebo vlnou. Každý sběratelský kousek Fendi X Chaos představuje hravý dílek skládačky, kterou lze sestavovat podle libosti – teorie o uzpůsobení na míru značky Chaos se tak stává součástí vesmíru Fendi.
Foto: Courtesy of Fendi