Novinky

Horoskop pro všechna znamení od 24. 2. do 1. 3.

BERAN

Máte tendenci to přehánět se vším, co máte rádi. Pokud se cítíte nedosyceni, budete to chtít dohnat. Dostanete se tak do víru událostí, které budou nad vaše síly a sobě nebo druhým svým jednáním ublížíte. Vaše energie ve vztazích pozitivně zapůsobí, pokud si ujasníte, že život není boj, v němž může být vždy jen jeden vítěz. 

BÝK

Dolehne na vás pocit zodpovědnosti, který vám bude bránit se volně nadechnout. Možná budete mít pocit, že na vás hodili něco, co se vás netýká. Pravděpodobně nebudete daleko od pravdy, ale pokud jste příliš brzy převzali zodpovědnost za sebe, i když ji měli nést rodiče, nyní máte dost a už nejste ochotni nést něco dalšího. Jak z toho ven? Přijmout situaci, v níž se nacházíte, neboť vám ukázala vaši tendenci přebírat zodpovědnost za druhé. 

BLÍŽENCI

Příliš o všem přemýšlíte. Dejte si pozor, ať se se svými myšlenkami zcela neztotožníte. Mohli byste pak mít tendenci bránit své názory tak, jako kdyby šlo o život. Mysl spřádá představu o vás i o světě z těchto myšlenek tak obratně, že se jednoho dne probudíte chyceni v síti těchto představ a nebude se moci svobodně ani hnout. Pokud se ponoříte do prožívání života a necháte se vést srdcem, zjistíte, že myšlenka je pouhý vzduch a její povaha umožňuje, že tak, jak přišla, za chvíli odpluje. 

RAK

Jsou před vámi dvě cesty. Pokud se berete vážně, můžete současnou situaci prožívat jako utrpení, neboť nevidíte cestu ven. Důvěřujete-li naopak tomu, že každá situace představuje zkušenost, která vás něco učí, jste schopni se na to podívat s nadhledem. Pokud se topíte v pocitech bezmoci, nezachytíte signál intuice. Ta se projevuje v klidné mysli, nikoliv když se horečnatě snažíte něco vymyslet. Takže hluboký nádech a výdech, dejte si sprchu, kávu nebo procházku. A pak se uvidí.

LEV

Na chvíli se přehoupnete do klidového režimu. Podstatou vaší energie je, že buď dělá věci naplno, nebo vůbec. Odpočinek je čas vyčkávání na inspiraci, nejde o lenost, která vám může být vyčítána. Nechte přitom život k sobě promlouvat, nenechte svou mysl přesvědčit vás o tom, že už jste všechno zvládli a nic lepšího vás nečeká. Pokud máte pocit, že něco musíte, uvědomte si, že vy činíte volby a jediné, co se po vás chce, je převzít za tyto volby a jejich důsledky zodpovědnost.

PANNA

Vaše plány se mohou náhle zadrhnout. Na vině může být úřední šiml nebo jiné záležitosti, které byly opomenuty a nyní se to provalilo. K překonání překážek bude třeba naložit na sebe příliš velkou zodpovědnost nebo příliš mnoho obětovat. Využijte čas, abyste zvážili, zda vám tato cesta skutečně stojí za to. Tlačíte-li ve svých plánech na pilu, může se stát, že místo abyste v klidu počkali na vhodný okamžik, až vše proběhne v souladu s celkem, naložíte na sebe celé břímě a táhnete to i za druhé, čímž se zcela vyčerpáte. Zeptejte se sami sebe, kam tolik spěcháte?

VÁHY

Budete mít pocit, že se vás někdo snaží ovládnout, případně vychovávat. Může na to jít nenápadně skrze manipulaci nebo lichotky. Všímejte si toho, co na vás platí. Kdy se probudí impulz vyjít druhým lidem vstříc. Je to tehdy, když je s vaší představou, že danou věc uděláte, spojen dobrý vnitřní pocit, nebo ona chuť vyvstane, až když dostanete pochvalu nebo výhrůžku? Je-li to to první, pak byste měli být schopni říkat „ne“ v situacích, kdy něco udělat nechcete. Pokud je to druhá varianta, při odmítnutí většinou přichází špatný pocit, strach z nepřijetí, pocit viny. Právě kvůli těmto pocitům jste snadno manipulovatelní a ovladatelní.

ŠTÍR

Pokud jste příliš zaměřeni na to, co se děje kolem vás, a snažíte se to nějak uchopit a naskládat do své představy o světě, zastavte se. Příčina toho, proč se věci nedějí tak, jak chcete, není ve světě kolem, ale ve vaší představě o tom, jak by to být mělo. Je čas zaměřit se na sebe a udělat inventuru svých očekávání. Většina z nich již pozbyla platnosti směrem k vašemu životu a je čas se jich zbavit. Prostor, který tímto vznikne, vám otevře cestu k novým příležitostem. Pokud se jich chopíte, dají nový rozměr vaší existenci.

STŘELEC

Pokud fungujete převážně hlavou, mohou vás zahlcovat různé nepříjemné myšlenky. Když se s nimi ztotožníte a začnete je rozvíjet, můžete skončit v pocitech bezmoci. Pro vaše dobré duševní zdraví je nechte být. Běžte si raději popovídat s přáteli. Také pohyb uvolní tělo, rozproudí energii a vy se dostanete více do rovnováhy duševních a fyzických sil. Nemůžete-li si zasportovat, dejte si aspoň několik hlubokých nádechů a výdechů, abyste uvolnili stres, který vzniká z nedostatečného okysličení buněk způsobeného povrchním dýcháním při stažení těla strachem.

KOZOROH

Cítíte se při síle, štěstí vám přeje. Projekty, které podporují nejen váš osobní zájem, ale jsou zde pro dobro celku, mají zelenou. Možná vás někde uvnitř budou sžírat pochybnosti o správnosti vašeho konání. Opatrnost je sice matka moudrosti, ale neměla by být výmluvou pro to, proč raději nic nedělat. Někteří lidé se tolik obávají chyb, že nic nového nezkusí. Nemusíte dokazovat, že jste lepší, stačí, když se těmito obavami nenecháte zastavit.

VODNÁŘ

Je čas zabývat se vztahem sám k sobě a schopností prosadit své sny, touhy a vize. Využijte k tomu aktivity, které máte rádi, naslouchejte svému tělu. Pokud máte pocit, že vás něco brzdí, bere vám to svobodu, nedělejte ukvapené závěry a nevratná rozhodnutí. Nejprve si vše pořádně promyslete. Většina pocitů nesvobody vychází z toho, že jste se sami uzavřeli do škatulky představ o tom, kdo jste a jaký je svět kolem vás, a ta škatulka neodpovídá skutečnosti, proto je čas od času těsná.

RYBY

Máte dostatek energie na uskutečnění svých plánů. Ačkoliv je vhodné o nich přemýšlet, abyste se ujistili, že máte potřebné zdroje, nepřemýšlejte o nich příliš. To, co je nové, vaše mysl stejně nezná a to, co zná, už někde a někdy bylo vykonáno, takže jde o minulost. Nechcete-li žít minulostí, nenechte svou mysl rozhodovat o tom, do čeho se pustit. Pokud máte náhlou inspiraci doprovázenou zvědavostí a radostným očekáváním, s chutí se do toho pusťte. Všechny ostatní motivy vás nejprve povedou ke zkušenosti, jak to dopadne, když se necháte vést něčím jiným než intuicí.