Novinky

Weekend list Teri Hodanové: Předvánočně nevánoční

Dá se vůbec v dnešní době soustředit na jednu věc? Teri Hodanová doufá, že ano. Každý druhý víkend proto přináší tipy, které by určitě neměly uniknout vaší pozornosti. I kdyby jen z části, i kdyby jen na chvilku. Další dávka inspirace, v pořadí už desátá, je tu.
Vzhledem k tomu, že letos s Jakubem zase utíkáme na Vánoce pryč, slavíme je o dva týdny dřív. A kromě toho, že absolutně nenávídím přeplněné obchodní domy a opravdu nechápu z jakého důvodu někdo nakupuje na Vánoce už od konce října, začínám pomalu panikařit, protože mám zatím jen dva dárky (možná bych udělala líp, kdybych vše nakoupila už v tom říjnu). Ve spojení se studentským životem je mou novou oblíbenou aktivitou prokrastinace. Jak efektivní! 

Čtěte:

Martina Bechyňová - Slovní hříšky 
Před pár lety, kdy jsem zrovna nastoupila do prváku na střední (dobře, to je zrhuba předevčírem, vzhledem k tomu, že letos maturuji, ale pojďme předstírat nostalgický moment), byl můj život v bodě který bych nazvala ‘’pubescentní předstíraná adolescence’’. A při jednom večerním rozhodování, zda si objednat knížku, nebo večeři, vyhrála ta první varianta a nesla název ‘’Minimalismus''. To byla Martiny první kniha a změnila mi život, doslova. Ale o tom někdy příště.
Minulý týden vydala Martina knihu druhou s názvem ''Slovní hříšky’’. Chytré hrátky slov, která občas nesou i hlubší význam, jsou skvělým odpočinkovým čtením na víkend, chladnou ranní cestu tramvají, nebo jen tak pro radost/zamyšlení.
Pokud Vás baví číst básničky a máte smysl pro humor, rozhodně ji budete milovat tak, jako já. 

Poslouchejte: 

Tyler The creator - Music Inspired by Illumination & Dr. Seuss' The Grinch 
O víkendu jsme s Jakubem byli na novém filmu ‘’Grinch''. Jeho hraná verze je moji srdcovkou a mimo toho, že jsem u sledování jeho nové kreslené verze snědla celý popkorn, má naprosto dokonalý soundtrack a neposlouchám od té doby nic jiného. 
Dva oficiální tracky od Tylera, které jsou i ve filmu, najdete pod názvem ‘'I am the Grinch’' & ‘'You're a mean one, Mr. Grinch.’' Mimo těchto dvou ale Tyler vytvořil celé EP, inspirované právě tímto filmem. 
A prvního prosince je už za týden, takže je poslouchání vánočních alb na místě, žejo? 

Sledujte: 

Vybrat mezi Climax, nebo Bohemian Rhapsody, by byla vražda potenciálního životního (dobře, s životním možná přeháním) zážitku. Proto doporučuji oba dva. 
Climax — Nemám ráda dramatické filmy (já je tedy miluji, ale mám vždy chuť vytrhat si vlasy) a musím říct, že u Climaxu jsem ty vlasy málem vytrhala i sedícím okolo. Dostatečně popsat a přiblížit děj tohoto snímku od Gaspara Noe nejde. Čtyři slova - tanec, drogy, napětí, šok.
Bohemian Rhapsody — Existuje vůbec někdo, kdo Bohemian Rhapsody ještě neviděl? Pokud mezi tyto lidi spadáte, máte plán na víkend. I když jsou i názory, že film neodpovídá skutečnosti, Rami Malek by si za perfektní ztělesnění Freddie Mercuryho zasloužil (minimálně jednoho) Oscara. Doporučuji koupit balení kapesníčků, velký popkorn a Colu (light, samozřejmě). 

Navštivte: 

Alex Care 
Více informací o jeho acustic tour najdete zde.  (Pozn.red. Lístky na tento koncert jsou již vyprodané. Pokud je tedy máte, gratulujeme)
P.S. Při psaní tohoto článku jsem spálila domácí granolu, je něco víc Vogue?