Novinky

Nový ze starého: Pringle of Scotland uvádí limitovanou upcyklovanou kolekci

Představte si, že za pár let už nebude slovo recyklace či udržitelnost trendem, který se skloňuje ve všech pádech, ale samozřejmostí. Standardem, který budete očekávat stejně jako účtenku či každoroční slevy po novém roce. Britská značka Pringle of Scotland si dala za úkol právě takového cíle dosáhnout a od 11. února spouští prodej capsule kolekcí, které mají společnou právě tuto myšlenku. 
Pringle of Scotland. Značka, jež svoji existenci datuje až k roku 1815, má udržitelnou výrobu v podstatě jako svoje know-how. Ruční práce, klasické střihy a svetry, které se dědí z generace na generaci. Společnost však v posledních letech pátrala po kreativním způsobu, jak svým příběhem zaujmout mladou generaci. V době, kdy se módní průmysl musí snažit o větší udržitelnost, pokusila se Pringle of Scotland oslavit způsoby opětovného použití starých látek a oděvů. Jak se jim to povedlo?
První kolekce Repurposed podporuje vědomější přístup k řemeslnému zpracování a vytváří tak nové oblečení z vintage kusů. Materiály pocházejí z design studia v Londýně a ze skotského ředitelství značky v Hawicku, kde se stále vyrábějí známé pringleské kašmírové modely. 
Foto: Archiv Pringle of Scotland
„Často se s láskou vracíme k našemu původnímu záplatovanému designu a to nám vnuklo myšlenku používat staré oděvy a znovu si je představit jako něco zcela nového, jako věc, která bude znovu milována a opět nošena,“ říká ředitel designu dámské sekce Fran Stringer.
Kolekce Repurposed je rozdělena do čtyř příběhů: Argyle, Heritage, Fairisle a Retro. Každý kus je jedinečný pro kohokoli, kdo jej bude s láskou nosit, jak uvádí tým Pringle. Kolekce je ke koupi pouze prostřednictvím LNCC, což je progresivní maloobchodní koncept podporující značky, které vrací život produktům upcyclingem. 
Každá visačka je ze semenného papíru, který můžete zasadit do země a jednoho dne z něj vyrostou třeba sedmikrásky nebo vlčí máky. 
Druhá Pringle kolekce stejně jako ta předchozí podporuje uvědomělou výrobu a opět je zde láska v hlavní roli. Značka představuje dva svetry v limitované edici ze 100% recyklované příze a nití. Typografický slogan Re-Loved byl inspirován láskou k něčemu krásnému a novému, ovšem už s vlastní minulostí. Svetr Love The World ukazuje obraz rukou, které drží zeměkouli, a zdůrazňuje tak péči o životní prostředí a svět kolem nás. 
Foto: Archiv Pringle of Scotland
A do třetice to nejklasičtější, co jste si mohli přát – pastelový svetr do véčka. Pringles přináší zpět chladné odstíny ze svého archivu, a tak vznikla limitovaná edice, která znovu připomene slávu skotského stylu osmdesátých let. Nové svetry si zamilují všichni bez rozdílu, protože jak sama značka hlásá, pohodlnost (a nyní i udržitelnost) především. 
Druhé dvě kolekce koupíte v obchodech či na stránkách Pringles of Scotland.
Foto: Archiv Pringle of Scotland