Novinky

4 menu, která musíte ochutnat ještě tento podzim

Podzim pomalu ovládl nejen počasí, ale i naše chuťové buňky. Studené drinky a lehká jídla střídají menu v zemitých barvách. A ty chutě! Představíme vám čtyři místa, kde se vyplatí rezervovat stůl na oběd, který se může líně protáhnout klidně až do večera. 

Restaurant Levitate 

Štěpánská 611/14, Praha 1
V samotném centru Prahy se nachází restaurace Levitate, která je sice svou rozlohou nevelká, ale o to víc vás bude bavit. Podzimní menu přichystal se svým týmem šéfkuchař a majitel restaurace Christian Chu a vy se nebudete moci rozhodnout, co vám chutnalo více. Inspiraci restauraci přinášejí fauna, flora a voda a této linie se budete držet i vy při degustaci. Za nás jednoznačně nejlepší losos, který je českého(!) původu a lahodné fermentované ovoce na konci, které skutečně po mnoha chodech dokonale zklidní rozjitřené smysly. 

Lanýžové hody v Bellevue

Smetanovo nábřeží 329/18, Praha 1
Milujete lanýže? Pak je tento tip pro vás šitý na míru. Od 19. do 30. listopadu můžete ochutnat vybrané speciality s touto delikatesou právě v Bellevue. A že to bude menu pestré, vám můžeme garantovat. Hodování začíná míchanými vejci s hoblinkami bílého lanýže. Hlavní chodem bude hovězí carne cruda s černým lanýžem, rizoto s mořským ďasem a černým lanýžem či telecí svíčková s topinamburovým pyré, lanýžovou omáčkou a bílým lanýžem. Pro vegetariány těstoviny  tajarin a nakonec sladká tečka v podobě lískooříškového semifreda s lanýžovým lehkým vyšlehaným krémem zvaným zabaione. Šestichodové menu si můžete užít s párováním vína hned ze dvou vinařství. První týden od 19. do 24. listopadu Schiavenza, v dalším týdnu od 25. do 30. listopadu Marchesi di Gresy. 

Restaurant Vyhlídka

 Léskové 659, Velké Karlovice
A na chvíli zavítáme mimo Prahu. Ke 30. výročí sametové revoluce restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích nachystala speciální tematické menu ve spolupráci s gastronomem Alexandrem Burdou. „Cílem je ukázat, že speciality předrevoluční doby mohou mít své místo na jídelním stole i dnes, pokud se připraví z kvalitních surovin a v moderním pojetí respektujícím současné trendy,“ zve hosty na degustaci Martina Žáčková z Resortu Valachy. V menu tak můžete 16. 11. ochutnat například (ne)tradiční šunkovou rolku anebo živáňskou pečeni připravenou trochu jinak, než ji znáte. Na tento večer je omezená kapacita, takže s rezervací radíme neotálet a výlet za gastronomií spojit s únikem z města do přírody. 

Casa De Carli

Vězeňská 116/5, Praha 1
Podzimní speciální nabídka bude i v Casa De Carli, kde chystají pokrm typický pro oblast severozápadní Itálie – agnolotti del plin. Pokud jste ještě neměli tu čest, jedná se o skvostné těstoviny plněné hovězím, vepřovým a králičím masem. Piemontský pokrm se podává s masovým jusem, speciálním druhem omáčky z masové šťávy, s máslem a parmezánem. V této tradiční italské restauraci, pravidelně doporučované Michelinem, naleznete v průběhu celého podzimu například i předkrmy z holuba, telecího masa, ledvinek anebo ragú z divočáka s domácími těstovinami v kakau.