Novinky

Nahlédněte do nového butiku Dior na Champs-Élysées

Slavný městský dům na 30 Avenue Montaigne, navždy spjatý se značkou Dior, právě dostává novou podobu. Butik se proto přestěhoval na jinou prestižní adresu.
Když přijde na místa, která by při svých cestách neměl vynechat nikdo, komu tluče srdce pro módu, praská Paříž ve švech víc než v kterékoliv jiné město na světě. Právě k nim přibylo další. Na adrese 127 Avenue des Champs-Élysées novotou září butik Dior.
Stojí nedaleko původního sídla módního domu, kde couturiér působil od roku 1946 a svým interiérem v neoklasickém stylu, stylu Ludvíka XVI., uchvacoval stejně jako svou tvorbou. Dodnes je tato adresa inspirací pro kreativní ředitele značky a jejich hosty. Nakonec se zde uskutečnila i přehlídka haute couture kolekce pro nadcházející podzim a zimu.
Foto: Adrien Dirand pro Dior
Set design na přehlídce kolekce Dior Haute Couture, podzim/zima 2019/2020
Foto: Dior
Model z kolekce Dior Haute Couture, podzim/zima 2019/2020, inspirovaný domem na 30 Avenue Montaigne
Foto: Adrien Dirand pro Dior
Set design na přehlídce kolekce Dior Haute Couture, podzim/zima 2019/2020
Možná dům z Avenue Montaigne rozpoznáte také na novém butiku. Evokuje ho obří, ručně vyrobený závoj pokrývající fasádu. Když skleněnými dveřmi vejdete dovnitř, okamžitě vás přivítá majestátní schodiště vinoucí se jako stuha. Že by óda na něžné křivky tolik milované Christianem Diorem? Na třech podlažích však najdete více odkazů k zakladateli domu, ale i k estetice jeho nástupců. Některé zdi jsou vytapetované vzorem toile de jouy, jinde zase interiér krášlí vzor cannage – vlastní křeslům, na nichž sedávali hosté během přehlídek. Podlahu pokrývají parkety inspirované zámkem ve Versailles v kombinaci s betonem. Barevná paleta je příjemně neutrální, sem tam se zlatými akcenty. Vítejte v nebi.
Pokud jde o sortiment, přirozeně zde najdete jak dámské, tak pánské kolekce. Zavítat můžete i do kabinetu kuriozit nabízejícího parfémy, ilustrované knihy, doplňky a jiné dárky. Přítomné ateliéry se zase starají o to, abyste si mohli své nákupy odnést personalizované. Zhruba do hodiny vám některé produkty upraví například výšivkou, sítotiskem či ražbou.
Za zvláštní pozornost nyní stojí také ochutnávka z kolekce Check’n’Dior v podobě kabelek Book Tote a Saddle v denimovém provedení nebo zavazadla TravelDior se slavným motivem Oblique. Exkluzivně v butiku na Champs-Élysées najdete také dvě nové podoby tašky DiorCamp a hedvábný šátek, obojí s tropickým vzorem toile de jouy.
Foto: archiv Dior
Zavazadlo TravelDior
Foto: archiv Dior
Kabelka Saddle
Foto: archiv Dior
Kabelka Book Tote