Novinky

9 tipů na svěžejší léto

Tohle není výčet věcí, které nyní musíte mít. Je to ale výčet věcí, které nyní (a ještě dlouho) rádi budete mít.
Blackbag #1, první kabelka, kterou pro českou značku Kara navrhnul její nový umělecký ředitel Jan Černý, je navzdory svému názvu nejšťavnatější v barvě zralého pomeranče.
Foto: archiv Kara
Kabelka, Kara (prodává Kara), 5990 Kč
Košile z příjemně chladivého materiálu a ve střihu tak pohodlném, že by jí ho závidělo i pyžamo, je jedním z těch vzácných kousků, co budete chtít nosit 24/7.
Foto: archiv Acne Studios
Košile, Acne Studios (prodává Acne Studios), info o ceně v obchodě
Směs esenciálních olejů z lístků hořkého pomeranče a citronové a grepové kůry v tomhle sprchovém gelu je přesně tím, co vám ve sprše ráno dodá energii (čtěte: vůli žít) a večer vám zase pomůže vypnout, zcela se uvolnit a stát se Gisele Bündchen. Nebo Buddhou. Což je vlastně to samé.
Foto: archiv Ingredients
Sprchový gel, Aesop (prodává Ingredients), 970 Kč za 500 ml
Bea Bongiasca – odpověď pro všechny, kteří mají slabost pro šperky, ale generické tvary většiny značek je vzrušují asi jako mytí nádobí, když neteče teplá.
Foto: archiv Bea Bongiasca
Prsten, Bea Bongiasca (prodává Bea Bongiasca), 2500 €
Beyoncé mezi žabkami.
Foto: archiv Moda Operandi
Boty, Marni (prodává Moda Operandi), 575 €
Grapefruit, mandarinka, rebarbora. Jalovec a pepř. Vetiver, pačuli, ambra. Všechno, co nejspíš máte rádi, v jednom flakonku. Jestli se některé z letošních vůní daří zachytit atmosféru teplého (a ovíněného) večera stráveného na pobřeží šepotajícího moře, je to tahle parfémová voda.
Parfémová voda Paradiso, PIGMENTARIUM, prodává Pigmentarium, 3260 Kč
Výsledek další spolupráce značky Komono a Královské akademie výtvarných umění v Antverpách, kde studoval třeba Martin Margiela, Ann Demeulemeester nebo Dries Van Noten. Brýle navrhla Florentina Leitner (jméno si poznačte) coby poctu ikonám šedesátých let, jakou byla Peggy Guggenheim. 
Foto: archiv Komono
Sluneční brýle, Florentina Leitner pro Komono (prodává Komono), info o ceně v obchodě
Brát si k vodě tu nejstarší a nejhnusnější z osušek, co doma máte, protože se vám přece stejně zašpiní, je nejlepší předpoklad k tomu přijít do pekla. Ďábel je skutečně v detailu.
Foto: archiv Hermès
Plážová deka, Hermès (prodává Hermès), 450 €
Kdo by se rád netoulal italským venkovem? Obzvlášť, pokud si ho můžete vytvořit doma pouhým škrtnutím sirkou. Citrusová vůně s tóny bazalky a chladivé máty je tím příjemnější, že vychází ze svíce Cool Citrus Basil od Kett's, která se vyrábí z čistě přírodního sójového vosku s dřevěným knotem a skýtá ji ručně foukané sklo z Vysočiny.
Foto: archiv Kett's
Vonná svíce, Kett's (prodává Kett's), 2100 Kč