Novinky

Nový šperk Zuzany Spustové oslavuje zrození

Návrhářka šperků Zuzana Spustová představila minulý týden v galerii současného umění Peder Lund v Oslu nový produkt své značky Spustova, náramek Louise. 
Foto: courtesy of Zuzana Spustová
Zuzana Spustová pochází ze Slovenska a žije s rodinou v Oslu, kde také pracuje. Její domov je zároveň jejím ateliérem. Každodenně do její práce zasahují tři děti a spoluutváří tak finální podobu Zuzaniných vizí. Mateřství se všemi jeho aspekty, stejně jako samotný porod, jsou intimní témata zpracovaná právě do náramku Louise.
Jméno a asymetrický tvar jsou inspirovány designérčinou imaginární přítelkyní Louise, která ji provázela všemi milníky. Luxusní náramek z drahého kovu zdobený diamanty připomíná ten nemocniční, který Zuzana dostala v roce 2011, když porodila svého prvního syna. Louise oslavuje zrození – nejen ve fyzickém, ale také spirituálním slova smyslu.  
Foto: courtesy of Zuzana Spustová
Šperk si můžete vybrat ze tří variant – ze žlutého, růžového nebo bílého 18karátového zlata.
Louise Classic je jednoduchý náramek bez ozdob, zatímco Louise Diamond je posetý broušenými diamanty po celém obvodu a na obou stranách.
Další varianty nabízejí modely Louise Diamond Gradation a Louise Diamond Assymetry. Náramek seženete od velikosti 14 výše, vhodný je i pro pánskou ruku.
Obal šperku navrhl dánský designér Vincent De Rijk a je vyroben ze zbytkového materiálu z jiných projektů.