Novinky

Malý krok pro člověka, velký skok pro Louis Vuitton

Patříte mezi vyznavače skateboardingu a každý měsíc prošlápnete jeden pár nových tenisek? Nebo se spíše zajímáte o aktuální stav ekologické krize a své oblečení raději recyklujete? V obou případech zbystřete pozornost. Tyto dva na pohled úplně odlišné světy k sobě ještě nikdy neměly blíž.
Jednou z řady pozitivních změn, které módní průmysl za poslední léta zasáhly, je snaha značek a výrobců snížit zátěž na životní prostředí a následovat politiku udržitelné módy. Přímo ukázkovým příkladem raketově rostoucího segmentu uvědoměle vyrobených produktů jsou nově představené upcyklované tenisky z dílny Louis Vuitton, o jejichž design se postaral Virgil Abloh, kreativní ředitel pro pánské kolekce. Tento americký návrhář sice vystudoval architekturu, módní svět si však dokázal podmanit originálním způsobem a můžeme ho tak směle nazvat nekorunovaným králem kolaborací, protože jich má na kontě skutečně požehnaně.
Foto: Courtesy of Louis Vuitton
LV Trainer Upcycling pro sezonu jaro/léto 2021
Jako inspirace pro vznik této barevné obuvi posloužil již předešlý model LV Trainer, který byl prezentován v červnu 2018 na první přehlídce Abloha pro francouzský módní dům. Ve spolupráci se specializovanou dílnou Louis Vuitton v italském Fiesso d’Artico byly původní kusy rozebrány a přepracovány do nové verze, a to s pomocí inovativních procesů, jakým je například i již zmiňovaná upcyklace.
Současné modely byly vyrobeny z teletiny anebo semiše, avšak skutečným tahákem je fakt, že ani jeden pár není totožný. Toho se dosáhlo díky stehovacím nitím a dalším modulárním prvkům, které umožní zákazníkům upravit si je do požadované podoby. Součástí je také návod s dalšími možnostmi personifikace a způsobu nošení. 
Představené novinky budou k dostání v pěti různých barevných provedeních s kontrastními tóny a doplněné o batikované tkaničky, květinový Monogram LV a také fluorescenční štítek, jenž je pro Abloha signifikantním prvkem a v různých obměnách se objevil na mnoha produktech ve spolupráci s více značkami. 
Jestli si tyto tenisky stihnete zakoupit včas, můžete si v jejich společnosti zkrátit čekání na oficiální představení nové pánské kolekce pro sezonu podzim/zima 2021, která proběhne v digitální podobě ve čtvrtek 21. ledna v Paříži.