Novinky

Louis Vuitton x Urs Fischer: snová kolaborace plná iluzí

Francouzský módní dům Louis Vuitton představuje novou dámskou kolekci ve spolupráci se švýcarským umělcem Ursem Fischerem.
Foto: Courtesy of Louis Vuitton
Leitmotivem rozsáhlé kolaborace je speciální edice ikonického Monogramu, který se vyskytuje v celé kolekci. O původní návrh se již v roce 1986 postaral Georges Vuitton, syn zakladatele módního domu, a doposud se privilegia přepracovat jej dostalo pouze pár vybraným umělcům. 
Urs Fischer, jenž se značkou spolupracuje od roku 2019, přetvořil květinové zdobení Monogramu a také celosvětově známé iniciály LV do verze připomínající ruční náčrt, který nazval „paměťová skica“. 
Foto: Courtesy of Louis Vuitton
Výsledkem jsou téměř snové motivy, které působí, jako by se mihotaly před očima. Liší se ve velikosti, barvě či technice nanášení potisků na konkrétní materiál. 
Nový Monogram bude dostupný ve dvou barevných variantách, černo-červené a černobílé. Najdete jej například na teniskách, vlněných šálách, hedvábných šátcích anebo čepicích.  
K dostání budou ready-to-wear kousky, volnočasové oblečení, boty či kožené zboží a také doplňky, které hravou formou prezentují kreativní vizi celosvětově uznávaného umělce.
Představeno bude i sedm limitovaných kabelek, na nichž působivý Monogram obzvláště vynikne, a to díky originální úpravě „Tuffetage“, která pracuje s několika vrstvami sametu a vytváří tak efektní trojrozměrnou texturu.
Součástí je i série originálních postaviček v podobě hravých potisků. Zvířata či nejrůznější předměty se objeví na hedvábném čtvercovém šátku a navíc vytvoří tzv. vizuální vesmír, jenž ozdobí výlohy a prostory butiků.
Kolekce bude v prodeji od ledna letošního roku.
Foto: Courtesy of Louis Vuitton